Η La RochePosay , πιστή στην αποστολή της να βελτιώνει το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, ανακοινώνει την υποστήριξή της στον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» με μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, στο δέρμα.

Οι θεραπείες για τον καρκίνο έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία… Οι ιατρικές εξελίξεις έχουν φέρει στο προσκήνιο νέες θεραπευτικές μεθόδους, οδηγώντας σε μια ολοένα και πιο εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή. Όμως, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το δέρμα σε όλο το σώμα υφίσταται αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες» που μπορεί ακόμα και να αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση ενός ανθρώπου.

Αυτές οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα μπορούν να εξισορροπηθούν και να ανακουφιστούν με την κατάλληλη δερμοκαλλυντική φροντίδα.

 

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay έχουν δεσμευτεί να φροντίσουν το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, να περιορίσουν ή να επιβραδύνουν τις όποιες  ανεπιθύμητες ενέργειες και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τις θεραπείες. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το “AγκαλιάΖΩ”  η La Roche-Posay έχει σχεδιάσει μια σειρά από ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας:

  • Δερματολογικές Εσπερίδες ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού & συγγενών
  • Δράσεις ενημέρωσης φροντίδας και ομορφιάς (περιποίηση και make-up)
  • Διάθεση προϊόντων & ενημερωτικού υλικού σε πάνω από 6,000 ασθενείς

«Αποστολή μας στη La RochePosay είναι να αλλάξουμε τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος και πόσο μάλλον του ασθενούς με καρκίνο που ενδέχεται να βιώσει αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Το όραμα του «ΑγκαλιάΖΩ» -κανένας μόνος του απέναντι στο καρκίνο- μας συγκινεί και μας κινητοποιεί. Η εξειδικευμένη ομάδα εργασίας European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) που έχει θεσπίσει η La RochePosay και αποτελείται από κορυφαίους δερματολόγους και ογκολόγους,   έχοντας αναλύσει και εντοπίσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών, προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που μπορούν να ανακουφίσουν τους  ογκολογικούς ασθενείς και να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητά τους» δήλωσε ο Σπύρος Αρβανιτάκης,  Διευθυντής της μάρκας

 

About The Author