Στον ζωολογικό κήπο Taizhou της ανατολικής επαρχίας Jiangsu στην Κίνα, παρουσίασαν δύο σκύλους ράτσας Chow Chow, βαμμένους σε ασπρόμαυρα χρώματα προκειμένου να μοιάζουν με πάντα. Τα σκυλάκια, τα οποία είχαν ανακοινωθεί στους επισκέπτες ως «σκυλιά πάντα», είχαν τρίχωμα παρόμοιο με αυτό των πάντα, αλλά ταυτόχρονα διέφεραν  λόγω της ουράς τους. Οι διαχειριστές του ζωολογικού κήπου υποστήριξαν στα κινεζικά μέσα ότι τα σκυλιά δεν παρουσιάστηκαν ως αληθινά πάντα και ότι δεν έπαθαν κανένα κακό από τη βαφή.

Ωστόσο, η ενέργεια αυτή προκάλεσε αρνητικά σχόλια και κριτική από τα μέσα και τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων στην Κίνα. Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Weibo, ένας χρήστης σχολίασε όλο αυτό είναι απαράδεκτο, επισημαίνοντας τις δερματικές επιπλοκές που μπορεί να εκδηλωθούν στα σκυλάκια λόγω της ευαίσθητης φύσης του δέρματος και του πυκνού τριχώματος των Chow Chow. Αντίθετα, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είπαν ενάντια στα σχόλια αυτά, στο Qilu Evening News, ότι το να βάφεις τα σκυλιά δεν είναι διαφορετικό από το να βάφει κάποιος τα μαλλιά του, επιμένοντας ότι τα σκυλιά δεν έπαθαν κανένα κακό από αυτό.

Από την πλευρά του, το κοινό αντέδρασε με μέτριο ενδιαφέρον στην επίσκεψη του ζωολογικού κήπου για να δουν τα σκυλιά, με την επισκεψιμότητα να παραμένει κοντά στον μέσο όρο, σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων στο NBC News. Η ενέργεια του ζωολογικού κήπου να βάψει τα σκυλιά και να τα παρουσιάσει ως “σκυλιά πάντα” προκάλεσε συζητήσεις γύρω από την ηθική της ζωολογικών κήπων και την καλή μεταχείριση των ζώων σε αυτούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.