Αν είσαι κι εσύ λάτρης της μπίρας και θέλεις να δοκιμάζεις νέες γεύσεις… τότε εδώ θα βρεις τις 5 καλύτερες μπιραρίες της Αθήνας για αξέχαστες βραδιές με τους φίλους σου!

Tales of Ales στις καλύτερες μπιραρίες της Αθήνας

Το Tales of Ales, που βρίσκεται στη Μιλτιάδου 19, Σύνταγμα, με τηλέφωνο επικοινωνίας 210-32.52.540, είναι ένα εξειδικευμένο κατάστημα μπύρας που σας επιτρέπει επίσης να απολαύσετε επιτόπου την επιλογή σας. Δημιουργημένοι από το πάθος για την πραγματικά εξαιρετική μπύρα και την επιθυμία να μοιραστούν όσο το δυνατόν περισσότερες ποιοτικές τοπικές και διεθνείς ζυθοποιίες, ο Σήφης Λυκάκης, ο Κώστας Φραντζέσκος και ο Άγης Κόντος ίδρυσαν αυτόν τον χώρο στην καρδιά της Αθήνας για να προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία craft μπίρας. Επί του παρόντος, οι βρύσες που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν το Mikonu με φραγκόσυκο, το P.i.g.s από τη Λάρισα και ένα Pale Ale από τη Ζυθοποιία Φτέλος. Πρόσφατα συνεργάστηκαν με την πιτσαρία Mozzart, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να απολαμβάνουν πίτσα μαζί με την μπύρα τους.

Αλχημιστής: Craft μπίρα και μπέργκερ

Το Αλχημιστής: Craft μπίρα και μπέργκερ, που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, με τηλέφωνο 216-70.04.245, άνοιξε το 2015 τα αδέρφια Νίκο και Αλέξανδρο Λούνδο. Στόχος τους ήταν να φέρουν παγκόσμιες ετικέτες μπύρας στην Πετρούπολη, αλλάζοντας τις 10-15 βρύσες τους την εβδομάδα, μαζί με 10 κανονικές αγαπημένες. Η ομάδα είναι ενημερωμένη και διοργανώνει βραδιές γευσιγνωσίας, με επί του παρόντος ένα IPA από την Arpus Brewing Co και ένα Imperial Stout παλαιωμένο σε βαρέλια Ξινόμαυρο από τη ζυθοποιία Sknipa.

Local Pub

Το Local Pub, αγαπημένο στο Χαλάνδρι που βρίσκεται στη Χαϊμάντα 25, (Τ/694-086.4443), ακολουθεί τα βρετανοϊρλανδικά πρότυπα παμπ και ήταν από τα πρώτα που σέρβιραν ελληνικές craft μπίρες, υποστηρίζοντας μικρές ζυθοποιίες και νομαδικές ζυθοποιίες. Ο ιδρυτής της, Φώτης Αναστασίου, εμπνευσμένος από τις διεθνείς κουλτούρες μπύρας, άνοιξε την παμπ κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης, δίπλα στη δική του μικροζυθοποιία δίπλα.

Slowdown στις καλύτερες μπιραρίες της Αθήνας

Το Slowdown, στα Πετράλωνα στην Κυδαντίδων 39, που άνοιξαν οι Τζόναθαν Σπανός και Νάσια Κυριακού, σερβίρουν την signature μπύρα τους από τη μικροζυθοποιία τους στον Εύδηλο Ικαρίας. Προσφέρουν μια ποικιλία από craft μπίρες, όπως μια ξηρή, φρουτώδη Saizon και μια γευστική Porter με νότες καφέ και σοκολάτας.

Berlin by 5 Drunkmen

Το Berlin by 5 Drunkmen, που βρίσκεται στο Παγκράτι στον πεζόδρομο της Τιμοθέου 8 (21 0701 0006), εισάγει ένα μοναδικό concept μπύρας-μπαρ. Διαθέτει μια σημαντική επιλογή από μπίρες, δημιουργικά σνακ και προσωπικές βρύσες σε κάθε τραπέζι για μια εμπειρία self-service, με παρακολούθηση κατανάλωσης σε μια οθόνη στο κατάστημα.

Οι 5 καλύτερες μπιραρίες της Αθήνας για να απολαύσεις μπίρα αλλά και μπιροποικιλίες για όλα τα γούστα!

Διάβασε επίσης:

Τα 5 καλύτερα κινέζικα εστιατόρια στα νότια προάστια!