Τρεις μοναδικές ιστορίες που μπορεί να έχεις ακούσει αλλά δεν είσαι σίγουρη ότι είναι αληθινές. Μερικοί από τους χαρακτήρες της Disney έχουν την καταγωγή τους σε θρύλους, παραμύθια ή και ακόμα την πραγματική ζωή. Πάμε λοιπόν να τις δούμε μια μια;

Ραπουνζέλ

Η ιστορία της Ραπουνζέλ βασίζεται στο παραμύθι των αδερφών Grimm. Στην εκδοχή τους, όταν η μάγισσα ανακαλύπτει όλη την αλήθεια για την Ραπουνζέλ και τον πρίγκιπα κόβει τα μαλλιά της και τα κρεμάει έξω από το παράθυρο. Μόλις εκείνος ανεβαίνει και βλέπει την μάγισσα πηδά έξω από το παράθυρο και τυφλώνεται καθώς προσγειώνεται σε αγκάθια. Τέλος, η Ραπουνζέλ τον θεραπεύει με τα δάκρυα της. Στην πρώτη έκδοση του παραμυθιού η Ραπουνζέλ λέει ότι τα ρούχα της είναι πολύ σφιχτά, δείχνοντας έτσι με έμμεσο τρόπο την εγκυμοσύνη της.

Άριελ

Η Ariel, η Μικρή Γοργόνα, βασίζεται στον χαρακτήρα του κλασικού παραμυθιού του Hans Christian Andersen. Σε αυτήν την ιστορία, η Μικρή Γοργόνα σώζει τον πρίγκιπα από πνιγμό, ερωτεύεται μαζί του και ανταλλάσσει την όμορφη φωνή της για να γίνει άνθρωπος. Αλλά αυτό δυστυχώς έρχεται με ένα τίμημα: κάθε βήμα που κάνει είναι εξαιρετικά επώδυνο για εκείνη. Ο πρίγκιπας τελικά παντρεύεται ένα άλλο κορίτσι που πιστεύει ότι εκείνη τον έσωσε, και η Μικρή Γοργόνα ρίχνεται στη θάλασσα και μετατρέπεται σε αφρό από την στεναχώρια της.

Μουλάν

Η Μουλάν είναι μια λαική ηρωίδα για την Κίνα ενώ δεν γνωρίζουμε αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Η ιστορία της μοιάζει με εκείνη της Disney αφού αφορά μια γυναίκα πολεμιστή που πηγαίνει στον πόλεμο και, μετά από 10 χρόνια μάχης, αρνείται όλες τις στρατιωτικές τιμές και επιστρέφει στο σπίτι όπου η οικογένειά της την περιμένει. Ωστόσο, σε μια εκδοχή του θρύλου, η Μουλάν επιστρέφει στο σπίτι και βρίσκει τον πατέρα της νεκρό, με εκείνη να αισθάνεται άσχημα και να δίνει τέλος στη ζωή της.