Στις 17 Ιανουαρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, την οποία ως γνωστόν λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η ημερομηνία δεν έχει επιλεγεί τυχαία, καθώς συμπέφτει με τον γιορτή του Αγίου Αντωνίου προστάτη των κρεοπωλών και των παρασκευαστών σαλαμιού! Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μεγάλοι σεφ τη συγκεκριμένη ημέρα συνηθίζουν να μας υπενθυμίζουν το πόσο γευστική έιναι η ιταλική κουζίνα, προτείνοντας μοναδικά πιάτα που αναδεικνύουν τον αυθεντικό χαρακτήρα της. Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να γιορτάσετε, σας ετοιμάσαμε τρεις συνταγές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείς και εσύ σαν Ιταλός με τρεις λαχταριστές και πανεύκολες συνταγές… 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για το πώς να την φτιάξεις παραδοσιακά, ωστόσο δεν τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα. Μην  αγχώνεσαι! Έχουμε την συνταγή…

Για 4 άτομα θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο μακαρόνια (500 γραμ.)
  • 1 πακέτο μπέικον (υπολόγισε 10 κομμάτια)  κομμένο σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη ή σπασμέν)
  • 3 αβγά
  • 3/4 φλυτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμετζάνο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράσε τα μακαρόνια στα 8-10 λεπτά ώστε να είναι al dente.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάλε το μπέικον και το σκόρδο, μέχρι να αρχίζει το μπέικον να γίνεται καφέ. Βγάλτε το από τη φωτιά και σε ένα μπολ σπάσε τα τρία αυγά, ρίξε μπόλικο πιπέρι και αλάτι και τα τυριά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.

Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια, σούρωσέ τα και άδειασέ τα στο τηγάνι με το μπέικον και το σκόρδο, ρίχνοντας και το λάδι. Ανακάτεψέ τα καλά και ρίξτα μετά στο μπολ με τα αυγά. Ανακάτεψε ξανά καλά και η καρμπονάρα είναι έτοιμη!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

Το απόλυτο ΤΕΛΕΙΟ βραδινό γεύμα που είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά! Θα ξετρελαθούν όλοι! Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσει η πίτσα και η πέστο; Τι θα έλεγες να το δοκιμάσουμε και τα δύο μαζί σε ένα;

Υλικά

  • 1/4 φλ κίτρινο αλεύρι
  • 1 ζύμη για πίτσα
  • 1/4 φλ πέστο
  • 8 φέτες μοτσαςρέλα
  • 1 φλ τυρί ρικότα
  • 1 φλ κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ τοματίνια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ξεδιπλώνουμε την ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε την πέστο αφήνοντας 3 εκατοστά από τις άκρες. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το ρικότα, το κότόπουλο και τα τοματίνια. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε αμέσως.

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη για να γίνει ενώ παράλληλα είναι πλούσια και γεμάτη με υπέροχες γεύσεις.

Υλικά

  • 1 κιλό άψητα νιόκι πατάτας
  • 500γρ μανιτάρια διαφόρων ειδών κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2/3 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νιόκι και το σκόρδο συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι τα νιόκι να ροδίσουν στις άκρες. Προσθέτουμε το μείγμα στο κρασί και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 περίπου λεπτά μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό και τη παρμεζάνα ανακατεύοντας.