Ο πατέρας Παύλος, γνωστός για τα viral βίντεο του στο TikTok όπου εμφανίζεται να χορεύει και να τραγουδά τραγούδια της Αλίκης Βουγιουκλάκη μαζί με τα παιδιά του, αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στις παρασκηνιακές στιγμές που τον έκαναν διάσημο στην πλατφόρμα αλλά και στην επικριτική του στάση προς τους ιερείς και την ιεραρχία. Κατηγόρησε τους τελευταίους για την απομάκρυνση των πιστών από την εκκλησία, λέγοντας ότι η συμπεριφορά τους έχει αποτρέψει τον κόσμο από τη συμμετοχή στις εκκλησιαστικές δραστηριότητες.

«Τα σκετσάκια είναι ιδέες δικές μου, τις λέω τα παιδιά είτε στο κατηχητικό είτε στο σπίτι και επειδή έχουν τη δική τους φαντασία κάνουν αλλαγές και προχωράμε. Τα βίντεό μου έχουν ειδικό σκοπό: ξεκινήσαμε για να προκαλέσω το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Κάθε απόγευμα κάνω live 2 ώρες κατηχητικό στο TikTok και το YouTube. Το κομμάτι της διασκέδασης είναι ο δούρειος ίππος για να με αποδεχθούν οι νέοι και να πετύχω τον σκοπό με το κατηχητικό» είπε ο ιερέας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα».

Συνέχισε λέγοντας: «εμείς οι παπάδες, ευτυχώς όχι όλοι, έχουμε κάνει τεράστια εκκλησιαστικά εγκλήματα κατά της νεολαίας, έχουμε διώξει τους γονείς τους και κατά συνέπεια και τα παιδιά. Όταν θέλεις να τα μαζέψεις πίσω στην εκκλησία τότε θα πρέπει να πας εσύ στο μέρος που είναι για να τα μαζέψεις. Όταν κάναμε τις εκκλησίες δικαστήρια και κάναμε τον εαυτό μας δικαστή ένορκο εισαγγελέα και εκτελεστικό απόσπασμα προφανώς διώξαμε τον κόσμο από την εκκλησία».

Σχετικά με τους ομοφυλόφιλους και τις αντιδράσεις από τους ιερείς και την ιεραρχία σχολίασε: «η ιεραρχία διώχνει τον κόσμο από την εκκλησία, όχι η Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Χριστός. Η Εκκλησία είναι μια τεράστια αγκαλιά με την προϋπόθεση της μετάνοιας».

Δείτε τα viral βίντεο του Πατέρα Παύλου:

@kathxhtiko #tiktoker #tiktok #mpesforyou #mpesfy #foryoupage #foryou #fyp #φοργιου ♬ πρωτότυπος ήχος – VoulaPap❤️

@kathxhtiko #fyp #foryou #fypシ #foryoupage #fy #mpesfy ♬ πρωτότυπος ήχος – ☯︎𝔼𝕡𝕒𝕣𝕩𝕠𝕤☯︎