Η Sony Music είναι σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του μουσικού καταλόγου των Queen, με εκτιμώμενη αξία 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η πιθανή εξαγορά θα περιλαμβάνει δικαιώματα τόσο για τις ηχογραφήσεις όσο και για τις εκδόσεις των τραγουδιών της μπάντας, όπως το εμβληματικό “Bohemian Rhapsody” και άλλα μεγάλα τους επιτυχίες.

Οι διαπραγματεύσεις αναφέρθηκαν αρχικά από το Bloomberg και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από διάφορες άλλες πηγές, όπως η Music Business Worldwide και η Venture Capital Post. Οι επιζώντες μέλη των Queen, Brian May, Roger Taylor και John Deacon, καθώς και η κληρονομιά του Freddie Mercury, κατέχουν από κοινού τα δικαιώματα του καταλόγου μέσω της εταιρείας Queen Productions Ltd.

Η ενδεχόμενη εξαγορά από τη Sony θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, ξεπερνώντας ακόμη και την εξαγορά του καταλόγου του Bruce Springsteen από τη Sony το 2021 για πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου ενδιαφέροντος για τα μουσικά δικαιώματα, με αρκετές μεγάλες εταιρείες και επενδυτές να επιδιώκουν να αποκτήσουν πολύτιμους καταλόγους τραγουδιών.

Πέρα από τη Sony, ενδιαφέρον για τον κατάλογο των Queen έχουν δείξει και άλλοι μεγάλοι παίκτες της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Universal Music Group, καθώς και διάφορες ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες. Η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, και παραμένει να δούμε αν η Sony θα καταφέρει να ολοκληρώσει αυτή την ιστορική εξαγορά​.

Διάβασε επίσης:

Κατερίνα Νάκου: Η μεγάλη νικήτρια του «TV Queen»!