Το αγαπημένο συγκρότημα Αλχημιστές θα βρίσκεται αύριο,14 Ιουλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού – Voluntary Action και μας περιμένουν για να τραγουδήσουμε μαζί τους. Μέχρι τότε έχουμε εξασφαλίσει μια υπέροχη συνέντευξη! 

Capture

*Πότε συγκροτήθηκε το γκρουπ; Είστε φίλοι από παλιά;
Οι Αλχημιστές δημιουργήθηκαν το 2001 και είμαστε στη δισκογραφία από το 2008.  Οι 2 από τους 4 είμαστε φίλοι από το σχολείο. Τα άλλα 2 μέλη της μπάντας ενσωματώθηκαν τα επόμενα χρόνια.

Πως εμπνευστήκατε το όνομα του γκρουπ;
Λόγω των αλχημιστών του μεσαίωνα , οι οποίοι προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να μετατρέψουν τα μέταλα σε χρυσό και να ανακαλύψουν τη φιλοσοφική τους λίθο, έτσι κι εμείς ανέκαθεν μπλέκαμε τις επιρροές μας κ τους ήχους μας για να κάνουμε ένα δικό μας κράμα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούριο σας single «Δώσε μου πνοή». Πείτε μας λίγα λόγια για το κομμάτι…

Το ”Δώσε μου πνοή” είναι μια πολύ αγαπημένη μας μπαλάντα στην οποία γράψαμε οι ίδιοι στίχους και μουσική και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κυκλοφορεί από την KeysRecords. Είναι ίσως η πιο ώριμη δουλειά μας μουσικά και είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Πείτε μας τώρα, με το Βασίλη Καρρά πώς έγινε η επαφή σας;
Ήταν μια περίοδος που ο Βασίλης ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ήμασταν σε ένα γραφείο παραγωγής που ο ιδιοκτήτης γνώριζε το μάνατζερ του. Ήθελε να κάνει κάποιες συναυλίες σε χώρους που δε μπορούσε μόνος του, εκτός νυχτερινών μαγαζιών δηλαδή. Γίνανε, λοιπόν, κάποιες συζητήσεις, είχαμε πάει να τον δούμε στο μαγαζί, ήρθε κι εκείνος και μας άκουσε στις εμφανίσεις που κάναμε τότε στο Ρυθμό της Ηλιούπολης και κάποια στιγμή μας ενημέρωσαν πως ο Βασίλης Καρράς θέλει να είμαστε μαζί στην καλοκαιρινή του περιοδεία για το 2010. 

Capture

Που εμφανίζεστε τώρα και μέχρι πότε; Τι θα κάνετε στη συνέχεια; 

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα lives από τη Ναύπακτο και συνεχίζονται και αυτό το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21.00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Με μεγάλη μας χαρά θα συμμετέχουμε και εμείς στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2018 “Voluntary Action”. Σκοπός μας είναι να γίνουμε ένα με τον κόσμο και να τραγουδάμε όλοι μαζί. Θα ακουστούν διασκευασμένες οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων δεκαετιών καθώς και παλιά παραδοσιακά τραγούδια.  Την τιμητική τους θα έχουν μεταξύ άλλων αγαπημένοι τραγουδιστές όπως: Γιώργος Σαμπάνης, Νίκος Βέρτης, Χρήστος Δάντης, Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Καρράς, Γιώργος Μαζωνάκης κ.α. Παράλληλα είμαστε στο στούντιο δουλεύουμε πάνω σε καινούρια κομμάτια, σε καινούριες ιδέες για την επόμενη κυκλοφορία μας. 

Το τραγούδι υπήρχε ή γράφτηκε επί τούτου;
Το τραγούδι δεν υπήρχε και μπήκε τελευταία στιγμή στο δίσκο. Ήταν δική του πρόταση να κάνουμε ένα κομμάτι μαζί. Εν τω μεταξύ, είχε ληφθεί η απόφαση για το πότε θα κυκλοφορήσει το CD, αλλά πήρε παράταση δύο βδομάδες, ηχογραφήσαμε, μπήκε κι αυτό στο δίσκο και τελικά κυκλοφόρησε μέσα Ιουνίου του 2010. Φυσικά, ήταν ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι το τραγούδι μπήκε πρώτα στο δικό μας CD και μετά από μισό χρόνο μπήκε και στο δικό του. 
 

*Από πού επηρεάζεστε μουσικά;

Επηρεαζόμαστε από οτιδήποτε ηχεί όμορφα στα αυτιά μας. Μας αρέσει να ακούμε όσο περισσότερα πράγματα γίνεται και ψάχνουμε πολύ και την ελληνική μουσική αλλά και τη διεθνή σκηνή. Και οι 4 μας από μικροί ακούμε τα πάντα, από παραδοσιακά τραγούδια μέχρι κλασική μουσική και από hard rock μέχρι λαϊκά.

Πείτε μου κάτι σαν «συμβουλή» για τους αναγνώστες μας!
Αλχημιστές: Πάντα, μετά από κάθε δύσκολη φάση, έρχεται κάτι πολύ καλό. Κάτι που μας ανεβάζει και μας βοηθά να προχωρήσουμε πιο δυνατά. Σε όσους διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, θα πούμε να συνεχίσουν να ονειρεύονται γιατί τίποτα δεν είναι ανέφικτο.