Δικαστήριο στο Βέλγιο απέρριψε τις κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε βάρος ενός 40χρονου, αφού οι δικηγόροι του απέδειξαν ότι έπασχε από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται σύνδρομο auto-brewery. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός του άντρα μετατρέπει τους υδατάνθρακες που καταναλώνει σε αλκοόλ.

Ο 40χρονος κατηγορήθηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά οι κατηγορίες απορρίπτονται επειδή πάσχει από μια σπάνια πάθηση κατά την οποία το σώμα του παράγει αλκοόλ. Ακούγεται γελοίο και αστείο, αλλά δεν είναι.

Ο άνδρας, ο οποίος κατά σύμπτωση εργάζεται σε μια ζυθοποιία.  Αν και εργάζεται σε ζυθοποιείο, ο ίδιος δεν είχε συνειδητή γνώση της κατάστασής του καθώς δεν παρουσίαζε συμπτώματα μέθης παρά την υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του. Τρεις ανεξάρτητοι ιατροί επιβεβαίωσαν τη διάγνωση, ενώ η κλινική βιολόγος εξήγησε τη φύση της πάθησης. Ο άνδρας, ο οποίος είχε ήδη αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, ακολουθεί πλέον ειδική δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, προσπαθώντας να διαχειριστεί την πάθησή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.