Από την εισαγωγή…

Τους μήνες που γραφόταν αυτό το βιβλίο ζούσα κάτω υπό έντονη ψυχολογική πίεση.
Ζούσα μέσα από τη Νεφέλη, ένιωθα και σκεφτόμουν σαν εκείνη.
Έγραφα και εγώ για εκείνον…
Αυτές οι σελίδες δεν περιγράφουν τη ζωή μιας ερωτευμένης γυναίκας με το άγνωστο αλλά την ίδια τη μοναξιά με σάρκα και οστά ονόματι Νεφέλη. Μιας “γυναίκας” που κατοικεί πίσω από πολλές κλειστές πόρτες, άλλοτε συντροφιά με την ελπίδα και την προσμονή και άλλοτε συντροφιά με την απόγνωση. Μέσα σε αυτούς τους μήνες έζησα μια ζωή 30 ημερών που μου έδωσαν να καταλάβω ότι η μοναξιά μπορεί να γίνει και σύμμαχος μας και μπορεί να μας δίνει πάντα δύναμη να περιμένουμε.

Αν θα το βρούμε αυτό που ψάχνουμε; Κανείς δεν ξέρει, όμως αν το βάλουμε κάτω θα μάθουμε ποτέ; Αυτό το βιβλίο ανήκει σε κάθε άνθρωπο που το βράδυ κοιμάται μόνος και το πρωί ξυπνά ερωτευμένος. Σε εμένα, σε εσένα και σε αυτούς απέναντι που φοβούνται να πουν τι νιώθουν. Σε αυτούς που ζουν χωρίς αγάπη και φοβούνται πως θα πεθάνουν χωρίς αυτήν.

12032546_10206425728975464_1073199914_n

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί 7 Νοεμβρίου στο Αίτιον και το αναγνωστικό κοινό θα έχει την χαρά να παρακολουθήσει τις  “30 ημέρες” την Άνοιξη στο θέατρο!


B
ιογραφικό
Η Νίκη Ταγκάλου γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε σχολή Φωτογραφίας κι εργάστηκε για έναν χρόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως φωτογράφος. Έκτοτε, δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα ασχολούμενη με τις Δημόσιες σχέσεις.
Η “Μάχη Ερώτων” αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, (σε μορφή e-book), η οποία μεταφράστηκε στα Αγγλικά και κυκλοφόρησε σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Βραζιλία και Ινδία.
H δεύτερη ποιητική συλλογή της, «Ψυχές από Μολύβι», διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο αποκλειστικά από την http://texni.org. Τον Σεπτέμβριο του 2013 κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή η ποιητική συλλογή «Επανάσταση Σιωπής» (βραβείο Σικελιανά 2014) και τον Ιούλιο του 2014 «Το Κορμί της Λύπης» από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Επιπλέον, έχουν δημοσιευθεί πλήθος κειμένων της σε διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικές ποιητικές ανθολογίες και επιμέλειες βιβλίων.

To 2015 συμμετείχε στο εικαστικό λεύκωμα “Ένα Ποίημα Μια Εικόνα”, με σύγχρονες ποιήτριες και χαράκτριες, μια πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας.
Έχει τιμηθεί επίσης:
– Βραβείο «Σοφοκλής» στον 1o Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης “Μανώλης   Αλυγιζάκης” στο Ιnternational Art Academy.
– Α’ Βραβείο Φεμινιστικής Ποίησης στα Σικελιανά 2013.
– Α’ Βραβείο Ποιητικής Συλλογής στα Σικελιανά 2013.
– Προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης “Κ. Π. Καβάφης 2015”.

FOTO: Νίκος Τζωρτζάτος