Ο Martin Shkreli κατάφερε να κερδίσει με το… σπαθί του τον τίτλο!

Τον περασμένο Νοέμβριο μάθαμε το όνομα του για πολύ άσχημο λόγο. Στα 32 του, ο διευθύνων σύμβουλος των φαρμακοβιομηχανιών Turing και KaloBios ανακοίνωσε αύξηση-σοκ στην τιμή του φαρμάκου Daraprim από τα 13,5 δολάρια στα… 750! Το εν λόγω φάρμακο χρησιμοποιείται από καρκινοπαθείς, ασθενείς του ιού AIDS και γενικά από άτομα που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Η κατακραυγή του κόσμου δεν άγγιξε καθόλου τον Shkreli ο οποίος απολάμβανε τους… καρπούς από το «φορτωμένο» με δολάρια δέντρο του. Όλα αυτά μέχρι πριν λίγα 24ώρα, καθώς ο Martin συνελήφθη από το FBI με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε παράνομα μετοχές της εταιρείας Retrophin (δικής του ιδιοκτησίας) για να πληρώσει χρέη στην εταιρεία MSMB Capital Management.

Όσοι γνωρίζουν τον Shkreli μιλούν για έναν αδίστακτο άνθρωπο. Γιος μεταναστών από την Κροατία και την Αλβανία, μεγάλωσε μέσα στις… πιάτσες του Μπρούκλιν και από τα 20 του είχε ξεκινήσει να μπαινοβγαίνει στους κύκλους των επενδύσεων.

Ουσιαστικά μιλάμε για έναν αριστοτέχνη… απατεώνα, ο οποίος κατάφερε από το μηδέν να γίνει πάμπλουτος, επωφελούμενος ευκαιρίες και αφελείς ανθρώπους!

Το FBI ωστόσο τον είχε στο… μάτι εδώ και αρκετό καιρό με την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι η χυδαία και παράλογη αύξηση της τιμής του Daraprim.

Με κινηματογραφικό τρόπο το FBI εισέβαλε στο διαμέρισμα του Shkreli στο Μανχάταν και παρουσία μάρτυρα (ο οποίος φορούσε κουκούλα) συνέλαβαν τον 32χρονο άντρα με τις αμερικανικές Αρχές να εκτιμούν πως θα βρεθεί… λαβράκι με την την σύλληψή του Shkreli!