Τις τελευταίες μέρες γίνονται πολύ ωραία πραγματάκια στον Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας που κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου 2015.

Έτσι, χθες περνώντας μπροστά από το παρκάκι του εκθεσιακού κέντρου του ΟΛΠ, βρέθηκα μπροστά σε αρκετά αυτοκίνητα-αντίκα που ήταν παρκαρισμένα στο συγκεκριμένο χώρο. Αυτή την εβδομάδα ο Πειραιάς γιορτάζει με συναυλίες, εκθέσεις κι άλλα δρώμενα σχετικά με τη θάλασσα και το μεγάλο λιμάνι, και ανυπομονούμε ιδιαίτερα για το street party που θα στηθεί το Σάββατο (31/5) στην ιστορική Τρούμπα, που αλλάζει δίχως να γυρίζει την πλάτη στο παρελθόν, αντιθέτως το προβάλλει και το ενσωματώνει σε ανανεωμένες προτάσεις διασκέδασης στον Πειραιά.

Έτσι λοιπόν, αύριο στις 22:00, το νέο αγαπημένο μας στέκι το Troubar διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι στο δρόμο. Στην οδό Φίλωνος θα έχει στηθεί ένα stage διαστάσεων αρένας όπου θα πραγματοποιηθούν live performances από αγαπημένους καλλιτέχνες που έχει φιλοξενήσει η σκηνή του Troubar, σε ήχους soul, funky, r’n’b, hip hop, rockabilly, garage and swing, δυνατά dj sets από τους Resident DJs, light shows και παράλληλες street performances.

Κι επειδή πρόκειται για street party, ο Χρήστος, ένας εκ των ιδιοκτητών του Troubar, που πέτυχα χθες έξω από το μπαρ να κανονίζει τα πάντα, μου αποκάλυψε πως εκτός από ζωντανή μουσική, θα υπάρχουν επιλογές και για τους πεινασμένους…

Aναλυτικότερα τα ονόματα που θα εμφανιστούν live στη σκηνή είναι οι:

Suit’em Up
Vanilla Swing
Dimitris Tasenas & Soul Vibrators
Jitterbugs
Blues Project
Idra Kayne

DJ sets Residents:
Lab Xp, TKRS, M. Christou

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό (TROUBAR Φίλωνος 131, Τρούμπα-Πειραιάς/ Τ 6940 556837/Facebook Page TroubarPiraeus)

Λίγο νωρίτερα στις 20:30, το κοινό, θα έχει τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσει ζωντανά απoσπάσματα από την παράσταση «Τα Κόκκινα Φανάρια» – στο φυσικό τους περιβάλλον και συγκεκριμένα στην οδό Φίλωνος 115, στο Ξενοδοχείο Λούξ. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος αναβίωσε, με τη δική του πρωτοποριακή ματιά, ένα αλησμόνητο έργο που έγινε διεθνώς γνωστό από την υποψηφιότητα του για Όσκαρ ως κινηματογραφική ταινία του 1963 αλλά και για τη θρυλική μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου που ανέβηκε ξανά το 2013 στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το 2013 (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το street perfomance της παράστασης “Κόκκινα Φανάρια” στην Τρούμπα, κάντε κλικ εδώ).

Σκηνή από την παράσταση

Σκηνή από την παράσταση “Κόκκινα Φανάρια”

Με λίγα λόγια αν δεν κατηφορίσετε στο μεγάλο λιμάνι αυτό το Σαββατοκύριακο, τότε δεν ξέρουμε που αλλού θα αξίζει να βρίσκεστε στην πόλη…(ακόμα κι εμείς που θα κάνουμε μια στάση στη Μαλακάσα για το Rockwave πάλι στην Τρούμπα θα καταλήξουμε 😉 )