Η Barbie είναι έτοιμη να μπει στον ανταγωνιστικό και απαιτητικό κόσμο των start-up επιχειρήσεων οπλισμένη με τα gadgets της, το smartphone και το tablet της.

Η Barbie Entrepreneur που φέρει την επίσημη ονομασία «Chief Inspiration Officer» είναι η τελευταία προσθήκη στη συλλογή I Can Be η οποία παρουσιάζει τη δημοφιλή κούκλα ως πετυχημένη επαγγελματία. Η αποκάλυψη έγινε στην American International Toy Fair που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη στα μέσα Φεβρουαρίου.

Στο παρελθόν η Barbie έχει υπάρξει χειρουργός, αστροναύτης αλλά και πρόεδρος χώρας ενώ το 1992 είχε εισβάλλει ξανά στον επιχειρηματικό κόσμο ως Business Executive.

Τότε φορούσε ένα έντονο ροζ ταγιέρ και λευκές γόβες. Σήμερα επιλέγει και πάλι ροζ απόχρωση, μόνο που φοράει εφαρμοστό φόρεμα με μαύρη ζώνη στη μέση που συνδυάζει επίσης με μαύρες γόβες και τσάντα.entrepreneur-barbie-1

Η εκπρόσωπος της Michelle Chidoni εξήγησε στο CNNMoney πως κατέληξαν στην επιλογή της Barbie «Chief Inspiration Officer» ‘’Πάντοτε επιδιώκουμε η Barbie καριερίστες να αντανακλούν το πνεύμα της εποχής. Οι γυναίκες επιχειρηματίες δεσπόζουν πλέον και αυξάνονται σε αριθμό και είναι ένας υπέροχος τρόπος να ενθαρρύνουμε τα μικρά κορίτσια να μάθουν περισσότερα για αυτό το ρόλο’’.

Το 1992 η Barbie είχε ως μοναδικό όπλο τη γοητεία και το στυλ της ενώ σήμερα διαθέτει και τις απαραίτητες smart συσκευές για να κατακτήσει τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η νέα Barbie θα εμφανιστεί στις πρώτες αγορές τον Ιούνιο του 2014.

Πηγή: CNNMoney