Παραγγέλνεις gin με tonic, αλλά ο bartender σου φέρνει μόνο το tonic; Αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει λίγο ποτό στον πάγο σου (γιατί έτσι γίνεται συνήθως); Τρεις bartenders αποκάλυψαν στο Men’s Health όσα συμβαίνουν πίσω από την μπάρα!

-Ο πάγος είναι ο καλύτερος τους φίλος

«Τα περισσότερα μπαρ έχουν προαποφασίσει την μερίδα ενός ποτού. Έτσι, είτε βάλουμε πολύ πάγο, είτε λιγότερο, ίδια ποσότητα ποτού θα καταναλωθεί», εξήγησε ο Scott Young. Προφανώς, δεν το κάνουν για να μην μεθύσεις, αλλά δεν το κάνουν και για να σε «κλέψουν» στο πόσο θα σου βάλουν. Τόσο πάγο έπιασε, τόσο έβαλε ο άνθρωπος!

-Το νερωμένο ποτό

Αρκετές φορές νιώθεις πως το ποτό σου είναι αδύναμο στην γεύση του. Και δεν κάνεις λάθος σύμφωνα με τον Hayley, μπάρμαν στην Βοστώνη. Οι barmen κρίνουν εκείνη την ώρα αν το ποτό που θα σερβίρουν σε κάποιον πελάτη πρέπει να είναι πιο «αδύναμο». Μην ξεχνάς πως έχουν δει πάρα πολλά τα μάτια τους και ξέρουν πώς να χειριστούν τον εκάστοτε πελάτη.

-Δεν σου μιλάνε επίτηδες

Είναι υποτιμητικό για κάθε άνθρωπο να του σηκώνεις τα χέρια και να του φωνάζεις για να παραγγείλεις. Αν θες να εξυπηρετηθείς, πλησίασε στον πάγκο και θα σε δει. Μην κάνεις σαν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας…

-Πίνουν εν ώρα εργασίας

Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Δεν πίνουν για να γίνουν… αλφάδι, όπως εσύ, αλλά έχουν το ποτό τους στην άκρη και το πίνουν όταν έχουν την ευκαιρία. Προτιμούν δυο-τρία σφηνάκια, καθώς δίνουν μια ωραία αίσθηση, αλλά παράλληλα δεν τους βγάζουν εκτός ισορροπιών.

-Γνωρίζονται ΟΛΟΙ μεταξύ τους

Αν πας σε ένα μπαρ και φερθείς άσχημα, να ξέρεις πως το νέο θα ταξιδέψει και στα υπόλοιπα μπαρ της περιοχής. Γιατί και οι barmen, όπως κάθε άλλο επάγγελμα, έχει την κατανόηση και την συναδελφικότητα πάνω από όλα. Οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται…

-Μισούν τις κάρτες

Γίνεται ο χαμός του Κυρίου και εσύ πας να πληρώσεις με κάρτα έναν άνθρωπο που πρέπει να εξυπηρετήσει 50. Δηλαδή να πάει στο μηχάνημα, να περιμένει το σύστημα, να βάλεις pin, να πατήσει επιβεβαίωση, να περιμένετε και οι 2 κανά δίλεπτο να έρθει η απόδειξη, κρατάς εσύ αυτό, εκείνος το άλλο και τέλος! Όχι, τις μισούν…

-Έχουν master στο φλερτ

Και πώς να μην έχουν τα παλικάρια; Ενίοτε είναι και οι καλύτεροι wingmen που μπορείς να συναντήσεις μέσα στην νύχτα. Και ναι, θα φλερτάρει με την κοπέλα σου. Έχουν εξασκήσει το επικοινωνιακό ταλέντο και αυτό φαίνεται.