Δε μου άρεσε ποτέ να στρώνω το κρεβάτι μου και ένιωθα ένοχη όταν ερχόταν η στιγμή να φύγω και το έβλεπα έτσι αφημένο και άνω-κάτω.

Όμως η επιστήμη (έρευνα του πανεπιστημίου Kingston) έρχεται να με δικαιώσει και να δώσει σε όλους μια καλή δικαιολογία για να μην το στρώνουν ποτέ και να μη βάζουν σε τάξη παπλώματα, σεντόνια και μαξιλάρια.

Αυτή η νοικοκυροσύνη αποτελεί μία πρώτης τάξεως ανθυγιεινή συνήθεια. Αν αναρωτιέσαι το γιατί οι επιστήμονες έχουν την απάντηση.

Τα ακάρεα, αυτοί οι άθλιοι μικροοργανισμοί που μπλέκονται σε σκεπάσματα και σεντόνια, ζουν με χαρά στο κρεβάτι μας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας.

Το όπλο για να τα σκοτώσουμε είναι να αφήσουμε τα σεντόνια άνω- κάτω ανάστατα και με αυτό τον τρόπο 1,5 εκατομμύρια ακάρεα θα εξαφανιστούν.

Έχοντας μέγεθος μικρότερο από ένα χιλιοστό του μέτρου δε μπορείς να τα δεις δια γυμνού οφθαλμού αλλά αυτά είναι εκεί και σε περιμένουν για να σε φάνε και να ευχαριστηθούν.

Όμως το ξέστρωτο κρεβάτι είναι η ιδανική παγίδα καθώς δε βρίσκουν να κρυφτούν, βγαίνουν στο φως (που είναι ο μεγάλος τους εχθρός) και «πεθαίνουν».

Ένα στρωμένο και περιποιημένο κρεβάτι δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν.

«Αν δε στρώσουμε το κρεβάτι μας στη διάρκεια της ημέρας η υγρασία απομακρύνεται από τα σκεπάσματά μας. Αυτό έχει ως συνέπεια την αφυδάτωση των ακάρεων και τον θάνατό τους», υποστηρίζει ο καθηγητής Στίβεν Πρέτλοβ.