Το χρώμα είναι ο συνδυασμός και η αντίδραση της ζωής με το φως. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μας γεμίζει με λίγη μαγεία και μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα, ήρεμα και δημιουργικά.

Αυτό που βλέπουμε και διακρίνουμε στο χρώμα είναι η αντανάκλαση κυμάτων ενέργειας. Το λευκό φως περικλείει ένα πλήρες φάσμα των ορατών χρωμάτων (όλα τα ενεργειακά κύματα μαζί).

Η έντασή τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα και τα συναισθήματά μας. Τα έντονα μας δίνουν ένταση και τα απαλά μας δίνουν μία καταπραϋντική χαρά.

Τα χρώματα είναι παντού. Στα ρούχα, τη ντουλάπα, τα έπιπλα, τους τοίχους, οπουδήποτε και αν κοιτάξουμε υπάρχουν και μας επηρεάζουν.Ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας και στις  σελίδες του internet.

Ακολουθεί μία λίστα με χρώματα που μπορούν να βελτιώσουν την ζωή μας αρκεί να τα χρησιμοποιούμε σωστά και σε ιδανικές δοσολογίες. 

1. Το κίτρινο προσθέτει ζεστασιά και ακτινοβολία στον χώρο αλλά και την ζωή μας

Είναι το χρώμα που μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα γειωμένο και υγιή χώρο. Όμως επειδή κουράζει εύκολα τα μάτια είναι ακατάλληλο για σημειωματάρια και για φόντο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το κίτρινο συνδέεται με την τόνωση της διαίσθησης -σε ορισμένες σχολές σκέψης.

2. Το πράσινο βοηθάει στην αλλαγή, την ανάπτυξη και την ευελιξία 

Μελέτες έχουν δείξει οτι όταν παρατηρούμε ένα τοπίο γεμάτο με πράσινα δέντρα, κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης και της θεραπείας μετά από κάποιο πρόβλημα υγείας, γινόμαστε καλά γρηγορότερα ενώ ακόμα και οι πληγές επουλώνονται πιο εύκολα. Το πράσινο βοηθάει στη σκέψη και μας κάνει πιο χαρούμενους.

3. Το μπλε συμβολίζει το υγρό στοιχείο και την έναρξη του κύκλου της φύσης 

Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και μας βοηθάει να επικοινωνούμε με μεγαλύτερη σαφήνεια. Μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Επίσης διώχνει το άγχος και κατά τη διάρκεια της δίαιτας μπορεί να καταστείλει την όρεξη.

4. Το κόκκινο της φωτιάς και της καρδιάς

Συνδέεται με την φωτιά κάτι που το μετατρέπει σε κινητήριο δύναμη και μας βοηθάει να ξεκινήσουμε με ορμή μία αλλαγή. Να δώσουμε τη μάχη μας και να κερδίσουμε. Αν φορέσεις κόκκινο στο πρώτο ραντεβού, φήμες λένε, οτι έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου ζητήσει και δεύτερη -φλογερή-συνάντηση.

5. Το πορτοκαλί είναι το τέλειο χρώμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη διακόσμηση για να προσθέσεις ζεστασιά και να γεμίσεις με χαρά την ζωή σου 

Συνδέεται με την υγεία και μπορεί να σε βοηθήσει στην ανάρρωση μετά από μία ασθένεια. Το βαθύ πορτοκαλί -σε μικρές ποσότητες- είναι ιδανικό για να σε ανεβάσει ενώ το κοραλί και το παστέλ είναι αυτά που αλλάζουν τη διακόσμηση στους τοίχους του σπιτιού και το μετατρέπουν σε μία ωραία παιδική χαρά.