Πόσες ώρες έχεις ξοδέψει τρώγοντας ή μαγειρεύοντας ή αγοράζοντας τρόφιμα και υλικά για μία μαγειρική που είτε κατάφερες είτε απέτυχες παταγωδώς; Αμέτρητες!

Το φαγητό είναι μία ολόκληρη κουλτούρα, μία νοοτροπία, μία ζωή και ένας τρόπος για να πάρεις ανάσα και να διώξεις το άγχος μακριά και αγαπημένα!

Από το super market μέχρι την κουζίνα και από το τραπέζι ενός εστιατορίου μέχρι το λογαριασμό όλα έχουν να κάνουν με τη γεύση και την απόλαυση!

Όμως το πιο σημαντικό, αν θέλεις να είσαι ελεύθερη, πλούσια, ευτυχισμένη και ανεξάρτητη είναι να μάθεις, να θέλεις και να φτιάχνεις ΜΟΝΗ ΣΟΥ το φαγητό αποφεύγοντας τα «έτοιμα» που κοστίζουν σε θερμίδες και –πάνω από όλα- χρήμα!

Για σκέψου!

12

Πηγαίνεις στην «αγορά», χαζεύεις και διαλέγεις αυτό που θέλεις και αυτό που «αντέχει» η τσέπη σου. Ξεφύγεις μέσα σε διαδρόμους (super market therapy baby) , πιέζεις – με τα δάχτυλα- φρούτα και λαχανικά. Δοκιμάζεις, μυρίζεις, αισθάνεσαι! Όλες οι αισθήσεις στο full (ευδαιμονία).

Στο ταμείο: Πληρώνεις ό,τι έχεις επιλέξει και με τα υλικά αυτά – και με λίγο μυαλό και φαντασία- μπορείς να  φτιάξεις δύο και τρία πιάτα και να κερδίσεις χρήμα- χρήμα πολύ αν κάνεις το λογαριασμό στο τέλος του μήνα!

Και μετά μέσα στην κουζίνα. Να ψάχνεις, να δημιουργείς, να φαντάζεσαι και να κάνεις πειραματισμούς! Να νιώθεις την έξαψη της δημιουργίας, να νιώθεις ζωντανή. Υπερβολές; Δοκίμασε να μαγειρέψεις- όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλεις- και θα «νιώσεις» αυτό που εννοώ!

Η μαγειρική είναι παιχνίδι!

Θα δεις τι ωραία που θα αισθανθείς όταν δεις το πιάτο έτοιμο, πολύχρωμο, όπως το θέλεις, όπως το φαντάστηκες. Και αν αποτύχεις , δεν πειράζει, αυτός είναι ο δικός σου τρόπος για να φας! Θα το ξανακάνεις από την αρχή και θα το καταφέρεις (κίνητρο και ελευθερία).

Ο τρόπος που θα φτιάξεις το φαγητό σου είναι στα χέρια σου. Χωρίς πολλά λιπαρά, χωρίς ληγμένα υλικά, χωρίς τον τρόπο ενός σεφ! Ο σεφ είσαι εσύ! Έχεις τον έλεγχο!

Ψυχολόγοι λένε πως όταν ετοιμάζεις μόνη σου το φαγητό σου τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν είναι αυτά της αυτονομίας, ότι μπορείς να πάρεις τις αποφάσεις που θέλεις και αυτό «προάγει» το νόημα της ζωής για περισσότερη αυτοπεποίθηση  και μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

Εσύ επιλέγεις ποια ώρα θα μαγειρέψεις, ποια υλικά θα επιλέξεις, τι ακριβώς θα βάλεις στο πιάτο και το σώμα σου.

Και κάπως έτσι χάνεις τα κιλά που επιθυμείς και διατηρείς την φόρμα σου! Όλα τα καλά μαζεμένα σε μία κατσαρόλα, σε ένα σερβίτσιο, σε μία κουζίνα!

Κάνε το πρώτο βήμα και θα δεις!