Λίγο οι καιρικές συνθήκες που θυμίζουν πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης παρά της Ελλάδας, λίγο η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έκαναν τα νεύρα των Αθηναίων κρόσσια την εβδομάδα που φεύγει, οι περισσότεροι είχαν την ανάγκη να περάσουν ένα χαλαρό ΠΣΚ στο σπίτι. Κι αυτό είναι ΟΚ/cool/εντάξει για τους παρακάτω λόγους:

  1. Αναπληρώνεις ύπνο, όχι τόσο όσο έχεις στερηθεί μέσα στην εβδομάδα, αλλά αρκετό για να επανακτήσεις συγκέντρωση και μάγουλα σφριγηλά για χάδια ή χαστούκια ανάλογα με τη διάθεση των γύρω σου (είπαμε κρόσσια τα νεύρα του κόσμου).
  2. Να παρακολουθήσεις επιτέλους όλα τα επεισόδια των TV series που έχεις μαζέψει στον σκληρό δίσκο κι έτσι θα πάψεις να κλείνεις τα στόματα των συνδαιτημόνων στο κάθε φορά που πάνε να συζητήσουν τι συμβαίνει στο νέο κύκλο της αγαπημένης σου σειράς.
  3. Θα γλιτώσεις χρήματα γιατί πρώτον, δεν θα παραγγείλεις 1,2,3…ποτά και εφόσον έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου θα μπορέσεις να μαγειρέψεις αντί να παραγγείλεις φαγητό απ’ έξω (ανοίγεις πρώτα την ασφάλεια της κουζίνας στον πίνακα, ναι, αυτό το διπλό κουμπί που μοιάζει με του θερμοσίφωνα και είναι μονίμως κατεβασμένο).
  4. Δεν θα στηθείς με τις ώρες μπροστά από την ντουλάπα προκειμένου να αποφασίσεις τι θα φορέσεις για τη νυχτερινή έξοδο άλλα μπορείς να κάνεις με την ησυχία σου on-line shopping.
  5. Δεν θα ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι/σίδερο, μπορείς να κάνεις μάσκα μαλλιών και να την αφήσεις να δράσει για ώρες κι έτσι να ξυπνήσεις το επόμενο πρωϊνό με λαμπερά μαλλιά σαν αυτά που βλέπεις στις διαφημίσεις.
  6. Μπορείς να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι και να κάνετε εποικοδομητικές συζητήσεις, γόνιμους διαλόγους δίχως να σπάτε ο ένας το τύμπανο του άλλου κάθε φορά που προσπαθείτε να μιλήσετε στο μπαρ. Επίσης, μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια ή αν είστε κυρίως άντρες να παίξετε αυτό που περιλαμβάνει μια οθόνη, μια κονσόλα και μερικά joysticks. Αντίο, beauty sleep!
  7. Ή μπορείς να μην καλέσεις κανένα και να κάνετε ένα διάλειμμα και από τους φίλους σας (κάνει καλό)
  8. Δεν κινδυνεύεις να πέσεις πάνω στη γιαγιά σου την ώρα που επιστρέφεις από τη νυχτερινή έξοδο, αναμαλλιασμένη με μακιγιάζ με τάσεις φυγής, και εκείνη πηγαίνει στην εκκλησία για την πρωινή λειτουργία κι ακούσεις το γνωστό κήρυγμα στο μεσημεριανό τραπέζι που καταλήγει με τη δήλωση ‘’τα σοβαρά κορίτσια δεν τα κάνουν αυτά τα πράγματα’’.
  9. Μη υπερκατανάλωση αλκοόλ = όχι «περίεργα» sms σε πρώην συντρόφους.
  10. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα άρθρα του thatslife.gr που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα 🙂

Πες ναι στο κίνημα του cocooning αλλά όχι κάθε ΠΣΚ…