Όταν είσαι σε κακή διάθεση επηρεάζεις τους γύρω σου και μεταδίδεις την ενέργεια που τους κάνει όλους “ένα μάτσο χάλια”. Φίλους, συνεργάτες, οικογένεια και πάει λέγοντας.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχει και ένα αθώο και χαρούμενο πλάσμα…το σκυλάκι σου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστρία, ο σκύλος μπορεί να καταλάβει αν το πρόσωπό σου είναι χαρούμενο, θυμωμένο ή λυπημένο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται αφού “αφομοιώνει” τα συναισθήματά σου.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν φωτογραφίες ανθρώπων που πόζαραν με χαρούμενα αλλά και “αναστατωμένα” πρόσωπα. Ανθρώπους που τα σκυλιά δεν γνώριζαν.

Όταν η έρευνα έφτασε στο τέλος της η επιστήμη μίλησε και είπε: Τα σκυλιά έχουν την εξυπνάδα και την ευστοχία να αναγνωρίζουν οτι τα κοιτάζεις χαρούμενη ή λυπημένη με ποσοστό επιτυχίας 70-80%.

Εννοείται πως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει 100% πως αντιλαμβάνεται και τι σκέφτεται ο τετράποδος φίλος αλλά το μόνο σίγουρο είναι – και το έχεις δε και εσύ που έχεις κατοικίδιο- πως όταν δεν είσαι στα καλά σου το σκυλάκι είναι πιο τρυφερό, συμπονετικό και πιστό απέναντί σου.

Αυτό εκφράζεται με ματιές γεμάτες αγάπη και “τριψίματα” που θέλουν να διώξουν τον πόνο μακριά.

Και που καταλήγουμε; 1. Τα σκυλιά είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο πιστεύουμε και το 2 και πιο σημαντικό: Κανείς δεν θα νοιαστεί και δεν θα τρέξει να σε παρηγορήσει και να απαλύνει τον πόνο που νιώθεις όσο ο πιστός και πολύτιμος φίλος σου.

Για αυτό λοιπόν χάρισε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πιο ωραίο δώρο της ζωής σου.