Η αίθουσα τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2013, για δέκατη τρίτη φορά, την ετήσια εκθεση σύγχρονης τέχνης “Rooms 2013” στο ξενοδοχείο “St George Lycabettus”.

Σε μια από τις πλέον ιστορικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, 20 επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί και θεωρητικοί τέχνης, αρχιτέκτονες, θεατρολόγοι, χορογράφοι, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που παρουσιάζουν στα δωμάτια ενός ορόφου του ξενοδοχείου. Συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες που παρουσιάζουν ζωγραφικά έργα, γλυπτικά, εικαστικές – ηχητικές, φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects, design, performances,  προβολές, ταινίες, και άλλα έργα.

Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται ατομικά σε κάθε ένα δωμάτιο σε έναν όροφο του ξενοδοχείου, όπου το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να παρουσιασθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.

Παράλληλα με την έκθεση “Rooms 2013” διοργανώνεται στην αίθουσα τέχνης Καππάτος η έκθεση “Rooms 2013 plus +” από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 23 Φεβρουαρίου 2013.