Δύο δηλώσεις θα με κάνουν σίγουρα να γουρλώσω τα μάτια: Εκείνον που θα μου πει πως δεν του αρέσει η σοκολάτα και εκείνον που θα δηλώσει πως δεν πίνει καφέ! Για εμένα το ζήτημα είναι απλό: Έχει ωραία γεύση, καθόλου θερμίδες (τον πίνω σκέτο) και με βοηθά να λειτουργήσω κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η αλήθεια είναι πως η κατανάλωση καφέ συνδέεται άμεσα με τον τρόπο ζωής μας και αυτή τη σύνδεση θέλησε να διαλευκάνει η εταιρεία διανομής δελτίων τύπου Pressat που εδρεύει στη Μ.Βρετανία. Έτσι, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η συγκεκριμένη εταιρεία ρωτήθηκαν 10.000 επαγγελματίες για τις συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση καφέ. Το 85% δήλωσε πως καταναλώνει τουλάχιστον 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα ενώ το 70% θεωρεί πως η απόδοση του σχετίζεται άμεσα με το αν έχει πιει την απαραίτητη ποσότητα καφέ το πρωί.

Ποιοι επαγγελματίες θα μπορούσαν να κυκλοφορούν με έναν ορό καφεΐνης ανά χείρας. Οι απαντήσεις δεν προκαλούν και πολλές εκπλήξεις:

1. Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα media (Δηλώνω ένοχη)

2. Οι αστυνομικοί (Στην Ελλάδα τους βρίσκεις μονίμως έξω από γνωστές αλυσίδες με καφέδες και τυρόπιτες και στις ΗΠΑ τους φωνάζουν “Ντόνατ”. Ε, να μην τσιμπήσουν και κάτι με τον καφέ τους;)

3. Δάσκαλοι & Καθηγητές ( Όσο κι αν αγαπάς τη δουλειά σου 30 παιδάκια ή 30 ανεξέλεγκτοι έφηβοι το πρωί χρειάζονται το απαραίτητο “καύσιμο”)

4. Υδραυλικοί & Μάστορες (Από έναν καφέ να πίνουν σε κάθε σπίτι που πηγαίνουν, αρκεί)

5. Νοσοκόμες & Ιατρικό προσωπικό (Είναι οι άνθρωποι που προωθούν το θέμα με τον ορό καφεΐνης που λέγαμε. Πως να βγει η βάρδια…)

6. Οι Managers & Executives (Από meeting σε meeting με μια κανάτα καφέ να τους περιμένει πάνω στο μεγάλο τραπέζι στην αίθουσα συσκέψεων)

7. Τηλεφωνικές πωλήσεις (Δύσκολα ωράρια και πολλές απαιτήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών)

8. Υπεύθυνοι ΙΤ-Τεχνική υποστήριξη (Το ένα χέρι στο mouse και το άλλο να κρατά την κούπα του καφέ)

9. Εργαζόμενοι στο Εμπόριο (Είτε περιμένεις τον πελάτη να μπει στο κατάστημα, είτε τρέχεις στους δρόμους να κλείσεις συμφωνίες, ο καφές είναι απαραίτητος)

10. Οδηγοί (Πως αλλιώς να αντέξεις την κίνηση στην πόλη, αν και, ίσως να ήταν καλύτερο να το γυρίσουν σε αφέψημα με χαμομήλι γιατί ο καφές κάνει και κακό στα νεύρα)

Και τώρα που τα ανέφερα όλα αυτά, πάμε για έναν καφέ;coffee-2