Αν είσαι φανατικός αναγνώστης του Thats Life ήδη θα γνωρίζεις τον συντάκτη μας Δημήτρη Κυριακόπουλο και ήδη θα ξέρεις για το όραμα που είχε εκείνος και μερικοί φίλοι-γείτονες του να αναβαθμίσουν τη γειτονιά τους και να δώσουν νέα πνοή στον τοπικό αθλητικό σύλλογο των παιδικών τους χρόνων, τον Πρωτέα (σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα σε ποιον και σε τι αναφέρομαι, σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις τα link που θα βρεις εντός και κάτω από το παρόν κείμενο).

Ο πρόεδρος του Πρωτέα και η ομάδα του είχαν ένα όνειρο, να ξαναφτιάξουν τη γειτονιά τους, να δώσουν στα παιδιά – κυρίως – κίνητρο να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να κοινωνικοποιηθούν μέσα σε μία πραγματική και όχι online κοινότητα και γενικά όλοι οι κάτοικοι του του Νέου Κόσμου να μπορούν να έχουν ένα δικό τους κέντρο άθλησης και ψυχαγωγίας.

Ωραία τα οράματα αλλά δεν έχουν αξία αν δεν γίνονται πράξεις. Έτσι, βρέθηκα την περασμένη Κυριακή (20/10/13) στο «γαλατικό χωριό» του Νέου Κόσμου στο 2ο αθλητικό φεστιβάλ του Α.Ο ΠΡΩΤΕΥΣ, στην οδό Ευδόξου, και η αλήθεια είναι πως είδα μόνο χαμόγελα!

Ακόμα και ο πνευματικός και σωματικός κόπος όσων δοκίμασαν τις επιδόσεις και τις αντοχές τους στο  μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, βόλεϊ , σκάκι και πινγκ πονγκ μειωνόταν λόγω της καλής διάθεσης.

Τα πιο μικρά παιδιά δεν έπαψαν να χοροπηδούν στα τεράστια φουσκωτά παιχνίδια που είχαν στηθεί πάνω στον άδειο από τα αυτοκίνητα δρόμο και να μετακινούνται πάνω στον γκρινιάρη που είχε στηθεί επί τάπητος.proteas-2nd-festival-6

Μέχρι και φλερτ ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους διέκρινα, η συγκυρία άλλωστε τα ευνοούσε! Όταν είσαι ερωτευμένος-η με το γειτονόπουλο που μπορείς να τον/την συναντήσεις σίγουρα; Στο μέρος όπου όλη η συνοικία συγκεντρώνεται μια Κυριακή το χρόνο.

Είναι πολύ ωραίο να διαβάζεις για ανθρώπους που τόλμησαν να αλλάξουν τον κόσμο εφαρμόζοντας στην πράξη μια απλή ιδέα, όπως να ξαναφτιάξουν τη γειτονιά τους, είναι ακόμα πιο όμορφο όταν βλέπεις τις ιστορίες να ζωντανεύουν μπροστά σου!

Και του χρόνου!

Photo Credit © Vasilis Germanis Photography