Σαλάτα ή κρέας με το κόκαλο και τα όλα του; Μπριζόλες, φιλέτα, μακαρόνια με σάλτσες βουτηγμένες στα λίπη και τη γεύση;

Όταν έρχεται η ώρα της παραγγελίας- λέει μία νέα έρευνα- οι άντρες επιλέγουν αυτό που ανταποκρίνεται περισσότερο στα πρότυπα που έχουν σχετικώς με το θηλυκό και το αρσενικό.

Το στερεότυπα του «γένους» καθορίζουν τις επιλογές του άντρα ο οποίος ζητά από το σερβιτόρο το πιο «βαρβάτο» φαγητό και όχι αυτό που μπορεί να παραπέμψει σε κάτι «ανάλαφρο» και γυναικείο.

Η έρευνα του University of Manitoba στον Καναδά έγινε με τη συμμετοχή 93 ενηλίκων από τους οποίους ζητήθηκε να δώσουν τον ορισμό του «αρσενικού» και του «θηλυκού»  σε διάφορα φαγητά.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως το junk food και τα λιπαρά θεωρούνται τροφές για τα αρσενικά ενώ τα ελαφριά και τα διαίτης είναι γυναικεία υπόθεση.

Αυτά συνέβησαν στο πρώτο μέρος της έρευνας διότι στο δεύτερο ζητήθηκε να διαλέξουν ανάμεσα σε συσκευασίες με το ίδιο περιεχόμενο αλλά διαφορετικό περιτύλιγμα.

Το μέσα ήταν muffins και το έξω στη μία περίπτωση ήταν πιο «αρσενικό» με λέξεις επάνω στη συσκευασία όπως «μεγάλο» ή είχε φωτογραφίες ποδοσφαιριστών.

Η θηλυκή συσκευασία είχε τη λέξη «υγιεινό» και φωτογραφίες από μπαλαρίνες. Υπήρχε και ένα μπέρδεμα, σε κάποιες, με λέξεις όπως «μεγάλο» αλλά με φωτογραφίες από τις μπαλαρίνες σε πρώτη μούρη!

Οι συμμετέχοντες διάλεξαν και απόλαυσαν περισσότερο το περιεχόμενο της αρσενικής συσκευασίας αφού τους φάνηκε πιο ωραίο σε γεύση.

Αχ! Πόσο ευάλωτοι αυτοί οι άντρες!