Η απόφαση έχει παρθεί και αναζητείται ο ερμηνευτής…

Η Ελλάδα είναι στην καρδιά της προσφυγικής κρίσης και η ΕΡΤ αποφάσισε να στείλει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision τραγούδι το οποίο θα αναφέρεται στο θέμα.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Espresso σε δημοσίευμά της, τονίζοντας πως ο πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, Διονύσης Τσακνής, έχει λάβει την απόφαση και αναζητείται ο καλλιτέχνης ο οποίος θα μας εκπροσωπήσει. Μάλιστα δεν θα γίνει διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση καθώς η ΕΡΤ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δώσει ύφος… φιέστας.

Η απόφαση των ιθυνόντων είναι το τραγούδι να έχει ethnic ήχο και φυσικά θα είναι λιτό από πλευράς εφέ και χορευτών.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Τσακνής δήλωσε: «Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη».

Ο τελικός της Eurovision  θα γίνει τον Μάιο στην Στοκχόλμη.