Αν είσαι Πειραιώτης ή απλώς αγαπάς το μεγάλο λιμάνι, σίγουρα ένιωσες συγκίνηση όταν τον Οκτώβριο του 2013 άνοιξε τις πύλες του μετά από 10 χρόνια «σιωπής» το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Και σήμερα θα νιώσεις ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση όταν αντιληφθείς πως ένα από τα ωραιότερα θέατρα της Ελλάδας προσφέρει τους χώρους του στους νέους δημιουργούς διοργανώνοντας το Inport Festival το οποίο ξεκινά στις 12 Ιουνίου 2015 με την παράσταση της χοροθεατρικής ομάδας «ΦΩΣ», «Θαρραλέες Ψυχές».

H αίθουσα της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

H αίθουσα της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Η Μαριάννα Παπαδοπούλου, χορογράφος και δημιουργός της ομάδας τονίζει:

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «Ιnport» Festival κάνει έναρξη με τις «Θαρραλέες Ψυχές» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Όσοι μας ακολουθήσουν σ’αυτό το μυσταγωγικό ταξίδι, θα γίνουν ακροβάτες μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, ονείρου και ζωής, καλού και κακού. Θα απλώσουμε τις ρίζες της αλήθειας μας για να μιλήσουμε και να χορέψουμε για όλα όσα εννοούνται και τις περισσότερες φορές και δεν λέγονται.» tharralees-psyhes

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενα: Καλλιόπη Δράκου

Σκηνοθεσία- Αφήγηση: Μαριάννα Παπαδοπούλου

Χορογραφίες: Μαριάννα Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Κούρου, Δάφνη Δούλη Γκότση

Τραγούδι: Άρης Καμπανός

Χορευτές: Βενέτα Πέπη, Εμμανουήλ Βλάχος, Δάφνη Δούλη Γκότση, Καλλιόπη Κούρου, Αγγελική Κορομπίλη, Μαριάννα Παπαδοπούλου

Συνεργάτες: Δημακογιάννη Δήμητρα, Λουκία Αρκουλάκη, Τάνια Γκίνη, Σαββίνα Ιωακειμίδου, Χαρίτου Ειρήνη, Πολιτάκη Μαριάννα

Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Κούρος, Δημήτρης Αγγελίδης

Φωτογραφία: Χριστίνα Κουκούτση

Στούντιο ηχογράφησης: DNA

Υπεύθυνος Παραγωγής: Μιχαήλ Δολιανίδης

Λίγα λόγια τις «Θαρραλέες Ψυχές»

Η παράσταση «Θαρραλέες Ψυχές» βασίζεται σε μουσική Ελλήνων συνθετών και παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά στο Θέατρο «Πυξίδα» στου Ψυρρή το 2013. Από το Νοέμβριο του 2014 και για τέσσερις μήνες τις «Θαρραλέες Ψυχές» φιλοξενούσε το «Σώμα και Φως» στην πόλη του Πειραιά.

Η παράσταση αναφέρεται στις ανθρώπινες επιλογές και τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτές και στη δύναμη του ανθρώπου να τα βιώσει και να προχωρήσει πέρα από αυτά έτσι ώστε να βρει τον δρόμο του στη ζωή, που μόνο μια θαρραλέα ψυχή μπορεί. Η δική σας!

Λίγα λόγια για την ομάδα «ΦΩΣ»

Η ομάδα  “ΦΩΣ” δημιουργήθηκε το 2007 έχει δώσει παραστάσεις σε φεστιβάλ Δήμων (Βεάκειο, Κηποθέατρο Νίκαιας). Το 2013 συμμετείχε με το Δήμο Πειραιά στη Μασσαλία παρουσιάζοντας μέρος της παράστασης «Θαρραλέες Ψυχές» στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μασσαλία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2013». Aξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα της ομάδας ή το Facebook Page του εναλλακτικού γυμναστηρίου “Σώμα & Φως”.

Λίγα λόγια για τον Άρη Καμπανό

Τον Άρη Καμπανό τον γνωρίσαμε καλύτερα στο talent show του ΑΝΤ1, “The Voice” και έως σήμερα έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και σχόλια. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο του single από την ΜΙΝΟS με τίτλο “Μη Ρωτάς” σε μουσική μάλιστα δική του. Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο νέο καλλιτέχνη.

Ώρα έναρξης: 17.30

Τιμή εισιτηρίου:5 €

Προπώληση εισιτηρίων από 26 Μαΐου στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Τηλ. 210 4143310/320

Πέρα από την παράσταση «Θαρραλέες Ψυχές», της οποίας το That’s Life είναι χορηγός επικοινωνίας, στο τριήμερο φεστιβάλ Inport θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις πολλών νέων δημιουργών. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Από 12 έως 14 Ιουνίου ρίχνουμε άγκυρα στα λιμάνια των νέων δημιουργών 😉