Όπως κάθε χρόνο, το Athens Bar Show επιστρέφει για να χαρίσει στους Αθηναίους υπέροχες βραδιές και μοναδικές εμπειρίες ποτού και κοκτέιλ. Φέτος που γιορτάζει και τα 10 χρόνια, έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους έλληνες bartenders και premium spirits. Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι και η Diageo με δύο pop-up χώρους, το World Class Bar of Choices και το Johnnie Walker Discovery Bar. Φέτος μάλιστα, την επιμέλεια του “Bar of Choices” έχει ο Νίκος Σουρμπάτης, ο οποίος μας συστήνει το trend της εξατομικευμένης εμπειρίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε επισκέπτης σε ένα μπαρ έχει διαφορετικό lifestyle και η στιγμή του σερβιρίσματος είναι τόσο μοναδική όσο κι εκείνος. Πριν μπεις στο World Class Bar πρέπει να απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις. Οι απαντήσεις που θα δώσεις θα σε κατατάξουν ως Mindful, Socializer, Explorer ή Celebrator drinker και θα επισκεφθείς το μπαρ που αντιστοιχεί στο στιλ σου.

Mindful Drinker

Αυτό το μπαρ απευθύνεται στους ευαισθητοποιημένους που ενδιαφέρονται για την ποιότητα των υλικών, την περιεκτικότητα της ζάχαρης, τα ανακυκλώσιμα υλικά, κτλ. Με βάση την Ketel One Vodka (η οποία παράγεται με σεβασμό στη βιωσιμότητα από την οικογένεια Nolet), θα απολαύσουν ένα απίστευτο Bloody Mary από leftovers.

Socializer Drinker

Εδώ θα έρθουν όσοι βγαίνουν για να συζητήσουν και να περάσουν καλά. Τα ποτά είναι ελαφριά και έχουν βάση τα Tanqueray No.TΕΝ Gin και Don Julio Tequila.

Explorer Drinker

Όσοι έχουν επιθυμία να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, ιδιαίτερα αποστάγματα και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος. Τα ποτά είναι εμπνευσμένα από το Roe & Co Irish Whiskey και το νεοφερμένο ιταλικό τζιν από σταφύλι, Villa Ascenti.

Celebrator Drinker

Το τέλειο μπαρ για εκείνους που αγαπούν τη διασκέδαση με φίλους και τα πάρτι, αφού θα τους περιμένει μια ανατρεπτική εκδοχή του Highball με Johnnie Walker Gold Label Reserve.

Τέλος, στο Johnnie Walker Discovery Bar μπορείς να δοκιμάσεις προτάσεις εμπνευσμένες από δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς (Νέα Υόρκη, Κέιπ Τάουν, Ρίο ντε Τζανέιρο, Τόκιο, Λονδίνο), ενώ αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το ουίσκι θα βρεις γευστικές προτάσεις που είναι προσιτές σε όλους.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων του AthensBarShow, δείτε εδώ.