Όταν ένας άντρας αρχίζει να βλέπει τη φαλάκρα του να μεγαλώνει, τότε δυο πράγματα πέφτουν: Η αυτοπεποίθηση και τα μαλλιά του. Αν είσαι και εσύ σε αυτή τη φάση (γιατί όλοι οι άντρες έχουμε περάσει από εκεί), μην ανησυχείς. Σου βρήκαμε τα tips για να μην τραγουδάς… Γιάννη Ζουγανέλη!

1. Βρες την αιτία

Οι γιατροί συχνά διαπιστώνουν αν το αραίωμα θα γίνει φαλάκρα. Πως; Κοιτάζουν σε ποιο σημείο έχεις περισσότερες τρίχες και καταλαβαίνουν αν θα αποκτήσεις φαλάκρα ή όχι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα καταθέσεις τα όπλα. Όταν αρχίζει το αραίωμα στο κεφάλι σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις τις αιτίες. Το πρόβλημα μπορεί να είναι είτε ορμονικό, είτε διατροφικό καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σου λείπει σίδηρος. Τελευταίες έρευνες, αποκλείουν πως είναι γεννετικό πρόβλημα ή κληρονομικό ενώ η πρόταση είναι να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου για να σε εξετάσει και να βρει τα αίτια.

2.Άλλαξε σαμπουάν

Υπάρχουν στο εμπόριο δεκάδες σαμπουάν που υπόσχονται καταπολέμηση της τριχόπτωσης, ωστόσο αποδεδειγμένα μόνο η κετοκοναζόλη, σαν δραστική ουσία, δυναμώνει την τρίχα. Η σωστή της χρήση σε συνδυασμό με χάπια όπως Propecia ή Rogaine, μπορεί να δώσει επιθυμητά αποτελέσματα σε σχετικά γρήγορο διάστημα. Μην αγοράζεις προϊόντα που σου υπόσχονται πως θα αποκτήσεις μαλλιά heavy metalά σε μια εβδομάδα. Πιθανότατα να κάνεις ακόμη περισσότερη ζημιά στα ήδη ταλαιπωρημένα (και αγχωμένα) μαλλιά σου.

3. Τρώγε… έξυπνα

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της φαλάκρας λένε οι ειδικοί.. Τα τηγανιτά φαγητά θα πρέπει να αποκλειστούν από την διατροφή σου, καθώς αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των λιπαρών Τ. Επίσης, καλό θα ήταν να αυξήσεις την ζάχαρη, η οποία απελευθερώνει τεστοστερόνη και έτσι έχεις DHT ορμόνη, που βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας.

4.Ξε… αγχώσου!

Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες που επικεντρώθηκαν την εποχή που έχαναν τα μαλλιά τους στη γυμναστική ή στην μόδα, παρουσίασαν… αύξηση στις τρίχες τους! Οι επιστήμονες, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως η στροφή της προσοχής αλλού αντί για την απώλεια μαλλιών, είναι ευεργετική αφού η αποδοχή του γεγονός μειώνει και το stress! Οπότε… διαλογισμός και έρχεται η κοτσίδα!

5. Το φως κάνει… θαύματα

Το 1967, ένας επιστήμονας ξύρισε τις τρίχες από τα ποντίκια και τα ακτινοβολούσε για να δει αν θα τους προκληθεί καρκίνος του δέρματος. Ως εκ του θαύματος, τα ποντίκια άρχισαν να βγάζουν τρίχες 22% πιο σκληρές από πριν αλλά και 15% γρηγορότερα! Πλέον υπάρχουν στους δερματολόγους ειδικά μηχανήματα φωτός, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Bonus Tip: Ξύρισε το κεφάλι σου (αν δεις τα σκούρα)

Δεν στο αναφέρουμε για πλάκα. Η επιστήμη μίλησε! Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες που είχαν ξυρισμένο κεφάλι έμοιαζαν στα γυναικεία μάτια ψηλότεροι, πιο σωματώδεις αλλά και πιο… κυριαρχικοί από τους αντίστοιχους με μαλλιά! Στο γυμναστήριο, επίσης, οι άντρες με ξυρισμένο κεφάλι σήκωναν στον πάγκο 13% περισσότερα βάρη, κάτι που εξηγεί γιατί ο Vin Diesel είναι… έτσι!