To πρώτο trailer του Harry Potter spin-off, Fantastic Beasts and Where to Find Them, κατέφθασε και ουσιαστικά σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την προβολή της ταινίας! Πρόκειται για τη νέα τριλογία της JK Rowling, ένα prequel του Harry Potter όπου θα πρωταγωνιστεί ένας άλλος master της μαγείας, ο Newt Scamander, που ειδικεύεται στα δαιμόνια και άλλα μυστηριώδη, μία ιστορία που βασίζεται και στο εγχειρίδιο της Σχολής του Χόγκουαρτς, «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός).
Στην παραγωγή της Warner Bros πρωταγωνιστεί ο Eddie Redmayne, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είναι η πρώτη φορά που η Rowling φρόντισε το σενάριο η ίδια, θα μεταφέρει ουσιαστικά δηλαδή το βιβλίο της, κάτι που δεν είχε συμβεί σε κανένα από τα Harry Potter.
To φιλμ θα σκηνοθετήσει ο David Yates, o πλέον κατάλληλος άνθρωπος δηλαδή αφού είχε αναλάβει τα τέσσερα τελευταία φιλμ του Harry Potter. Το Fantastic Beasts and Where to Find Them θα βγει σε 2D και 3D στις 17 Νοεμβρίου του 2016.