Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας “Race for the Cure στο Ζάππειο, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, 15.000 χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» σε ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου που τιμά τις γυναίκες που έχουν δοκιμαστεί από τον καρκίνο του μαστού και στοχεύει, παράλληλα, να αυξήσει την ενημέρωση και την πρόληψή του.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας και από πολλές περιοχές της Ελλάδας έτρεξαν ή περπάτησαν για να τιμήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα  και να συμβάλουν στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώ γυναίκες που έχουν περάσει οι ίδιες την εμπειρία του καρκίνου του μαστού έστειλαν σε όλους ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας!

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness της Nestlé, ως επίσημος χορηγός του Αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από αυτό το ξεχωριστό Κυριακάτικο πρωινό στο Ζάππειο. Παράλληλα, υποστήριξαν τους συμμετέχοντες του “Race for the Cure”, μοιράζοντας προϊόντα και εκπτωτικά κουπόνια.

Ανάμεσα στους 15.000 χιλιάδες και πλέον δρομείς που συμμετείχαν, διακρίναμε διάσημες Ελληνίδες όπως η Μαίρη Συνατσάκη, η Ελένη Πετρουλάκη-Ivic και η Ναταλία Δραγούμη που έτρεξαν μαζί με τα Fitness για αυτόν τον «ιερό» σκοπό ενώ το χώρο του αθλητισμού εκπροσώπησαν οι ο Ανδρέας Κοσματόπουλος Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, η Βάσω Βουγιούκα Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας, η Μαρία Κάκιου Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής, η Φανή Ψαθά Πρωταθλήτρια Κόσμου & Olympian Ελευθέρας Πάλης Γυναικών, ο Βασίλης Κολλάρος Πρωταθλητής Κόσμου στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, η Έλενα Θεοδωρακοπούλου Πρωταθλήτρια στα 500 μέτρα. Την εκδήλωση της ημέρας παρουσίασε η Ελεονώρα Μελέτη.

Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι όσοι συμμετείχαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο “Race for the Cure”!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα Fitness συμβάλλουν στην ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού, συμπεριλαμβάνοντας ενημερωτικά μηνύματα στις ειδικές συσκευασίες τους, που θα κυκλοφορούν όλο τον Οκτώβριο.

Τα καθαρά έσοδα από τη διοργάνωση του 5ου Αγώνα Greece Race for the Cure θα διατεθούν για την εκπόνηση προγραμμάτων με στόχο τη ψυχοκοινωνική στήριξη της γυναίκας που νοσεί και την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης.