Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας συμπληρώνει 16 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, με την μπίρα Fischer να χορηγεί το Βραβείο Κοινού για 5η συνεχή χρονιά, δίνοντας «φωνή» στους θεατές να αναδείξουν οι ίδιοι την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Η πιο κινηματογραφική μπίρα παραμένει πιστή στο ραντεβού της με την 7η τέχνη και πρωταγωνιστεί για μια ακόμη φορά στα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου, παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας, κ. Jean Loup Kuhn-Delforge, του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Olivier Descotes, της γαλλίδας ηθοποιού Karin Viard, πρωταγωνίστρια της ταινίας έναρξης «Οικογένεια Μπελιέ». Σε αυτή την τόσο ξεχωριστή βραδιά, παρευρέθησαν επίσης προσωπικότητες όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κοτανίδης και ο Christian Karembeu. Η βραδιά συνεχίστηκε στη Γαλλική Πρεσβεία, όπου στην καθιερωμένη δεξίωση οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας την αγαπημένη μπίρα Fischer.

Οι προβολές των ταινιών του 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ολοκληρώθηκαν την 25η Μαρτίου με τις σαράντα τρεις γαλλόφωνες ταινίες που παρουσιάστηκαν στις αίθουσες Δαναός, Embassy Odeon και στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου. Από την Πέμπτη 26 Μαρτίου έως την Τετάρτη 1η Απριλίου, το Φεστιβάλ «μετακόμισε» στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου οι θεατές που αγαπούν τον σινεμά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές γαλλικές ταινίες.

Οι σινεφίλ μπορούν στο www.festivalfilmfrancophone.gr να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες του Φεστιβάλ, αλλά και να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις, μπαίνοντας στη Facebook σελίδα της Fischer .

Φωτογραφία εξωφύλλου: Λάκης Λαζόπουλος & Olivier Descotes_Διευθυντής Γαλλικού Ινστιτούτου