Πριν λίγες μέρες ο μεγιστάνας των media, Rupert Murdoch, στα 84 του αρραβωνιάστηκε την 59χρονη Jerry Hall, πρώην supermodel. Σας φαίνεται και εσάς μεγάλη η διαφορά ηλικίας;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πόσες φορές δεν έχετε πει «Αυτός θα μπορούσε να είναι πατέρας της». Και επίσης σίγουρα θα έχετε πει «έχει πολλά λεφτά». Η επιστήμη όμως έχει ξανά την απάντηση στο ερώτημα.

Το 20% των αντρών που παντρεύονται για δεύτερη φορά τουλάχιστον (4 γάμους έχει ο Rupert) επιλέγουν μια γυναίκα τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερή τους. Η νευροβιολόγος, LouAnn Brizendine, ανέφερε πως ο εγκέφαλος στις γυναίκες αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα και για αυτό η μεγάλη διαφορά ηλικίας δεν φαίνεται.

«Οι άντρες παλεύουν για το κοινωνικό status, τα χρήματα και την καθιέρωση. Η γυναίκα για την ομορφιά και την εμφάνιση. Ένας μεγαλύτερος άντρας μοιραία έχει μεγαλύτερο κοινωνικό status ενώ μια νεαρή γυναίκα είναι ομορφότερη όσο είναι νέα», προσθέτει ο Dr. Gary Lewandowski.

Όσο για τα χρήματα; Οι επιστήμονες αναφέρουν πως ΔΕΝ παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο (όχι απολύτως κανέναν) όσο άλλα χαρακτηριστικά όπως η ωριμότητα και η κοινωνική αναγνώριση.

Κρατάμε τις επιφυλάξεις μας…