Eάν έχετε συνδέσει τα video games αποκλειστικά με τον ανδρικό πληθυσμό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Σίγουρα τα αγόρια, μεγάλα και μικρά, είναι ιδιαίτερα φανατικά όσο αφορά το gaming, ωστόσο τα νούμερα αποδεικνύουν πως οι γυναίκες όχι μόνο έχουν μεγάλη επαφή με το “άθλημα” αλλά προηγούνται σε συγκεκριμένες στατιστικές!

Μία καινούργια έρευνα από το Pew Research Center έδειξε πως οι Αμερικανίδες είναι πιο πιθανό να έχουν μία gaming κονσόλα από τους άντρες. Οι υπεύθυνοι της έρευνας μίλησαν με περισσότερους από 1900 ενήλικες σε όλη την Αμερική και ανακάλυψαν πως το 42% των γυναικών που σήκωσαν το τηλέφωνο είχαν κονσόλες στο σπίτι, σε αντίθεση με τους άντρες που το νούμερο έφτασε μόλις στο 37%.
Μέσα στην χρονιά μία άλλη έρευνα που είχε γίνει από την Electronic Software Association έδειξε πως οι άντρες είναι οι περισσότεροι παίκτες και εκείνοι που αγοράζουν πιο συχνά παιχνίδια, ωστόσο εκείνη η έρευνα είχε καλύψει όλες τις ηλικίες και όχι μόνο τους ενήλικες. Ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν πως οι γυναίκες συνήθως αγοράζουν μία κονσόλα σε μεγαλύτερη ηλικία, βλέποντάς το σαν ένα χόμπι που μπορούν να το ξεκινήσουν στην πορεία.

Συνολικά ένας στους τέσσερις ενήλικες Αμερικανούς έχει κονσόλα στο σπίτι, Χbox ή PlayStation, με το νούμερο να κυμαίνεται στα ίδια πλαίσια με το 2010.  Άλλα χαρακτηριστικά έδειξαν πως τα πιο ακριβά πορτοφόλια συνήθως έχουν κονσόλα, βλέπε πάνω από τους μισούς που βγάζουν 50.000 δολάρια ή παραπάνω τον χρόνο, ενώ μόλις το ένα τρίτο σε εκείνους που φτάνουν ετησίως τα 30.000 δολάρια. Αν το πιάσουμε τώρα από άποψη μόρφωσης, εκείνοι που κατέχουν κονσόλα είναι μακράν όσοι έχουν ολοκληρώσει ένα μικρό ή μεγαλύτερο μέρος της πανεπιστημιακής τους πορείας, αλλά όχι ολόκληρο.