Το Portland των Ηνωμένων Πολιτειών γέμισε με τον ήχο του βιολιού του αλλά και από τη γυμνή του σάρκα.

Ένας βιολιστής δεν ανέβηκε στη στέγη αλλά στάθηκε, χωρίς ρούχα, μπροστά από το δικαστήριο, στο κέντρο της πόλης και επιδόθηκε σε ένα κονσέρτο για γερά νεύρα ενώ όταν κατέφθασε η αστυνομία αρνήθηκε να μπει στο περιπολικό με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και να τον ντύσουν με τη βία (τρόπος του λέγειν).

Χωρίς κανείς να  μπορεί να μάθει την αληθινή του ταυτότητα ο τολμηρός κύριος ισχυρίστηκε ότι ονομάζεται Matthew T. Mglej και δήλωσε 25 ετών. Δυστυχώς η μάρκα του βιολιού παρέμεινε άγνωστη για όλους αυτούς που ενδιαφέρθηκαν για τη μάρκα του οργάνου,

Ο νεαρός άντρας φυλακίστηκε εξαιτίας της νομοθεσίας που απαγορεύει την απρεπή “έκθεση” . Αν και οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές -όπως και κάποιοι περαστικοί- για την έλλειψη ενδυμασίας -“ντύσου θα αρπάξεις κρύωμα και θα φυλακιστείς”, ίσως να του είπαν-αυτός επέμεινε να μείνει γυμνός και ωραίος.

Οι Αρχές του Portland -με αφορμή το περιστατικό- προειδοποίησαν ότι θα εφαρμόσουν την απαγόρευση της γύμνιας και κατά τη διάρκεια του World Naked Bike Ride σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η προκαθορισμένη διαδρομή. Μία εκδήλωση, ένα γεγονός, που προσελκύει κάθε χρόνο-μήνα Ιούνιο-παραπάνω από  8,000 ποδηλάτες που επιδίδονται σε γυμνές ορθοπεταλιές!