Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το γυναικείο τμήμα Water Polo του Εθνικού Πειραιώς έχει δρομολογήσει την επιστροφή στο… παρελθόν! Με φόντο τη συμμετοχή της ομάδας στον Δ’ Όμιλο της Ευρωλίγκας, οι υπεύθυνοι του τμήματος με μεγάλο αγώνα και προσωπική προσπάθεια ευελπιστούν ο Εθνικός να ζήσει ξανά, έστω και θεωρητικά, το χρυσό έτος 2010, όταν οι «κυανόλευκες» είχαν κατακτήσει το μοναδικό έως σήμερα ευρωπαϊκό τρόπαιο του συλλόγου και είχαν ανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης.

Capture

Ο «Αυτοκράτορας» της ελληνικής υδατοσφαίρισης επέστρεψε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από απουσία οκτώ ετών και στις 24-27 Ιανουαρίου θα διοργανώσει τον Δ’ Όμιλο της Euroleague στον Πειραιά και το εθνικό κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ» παίρνοντας το χρίσμα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία Υγρού Στίβου.

Η διοργάνωση αποτελεί ύψιστη τιμή για το γυναικείο τμήμα του συλλόγου και οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς, με στόχο να παρουσιαστεί κάτι διαφορετικό από οργανωτικής πλευράς, παρότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο.

Capture

Αγωνιστικά, με προπονητή τον Κώστα Βαμβακάρη, ο Εθνικός Πειραιώς βρίσκεται σε καλό σημείο, ενώ η απόκτηση αρκετών υψηλών δυνατοτήτων αθλητριών το καλοκαίρι έχει δώσει στην ομάδα μεγαλύτερη δυναμική.

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε έγινε γνωστό ότι ο Εθνικός θα φιλοξενήσει την κορυφαία ιταλική ομάδα και πρωταθλήτρια Ιταλίας, Οριζόντε Κατάνια των οκτώ ευρωπαϊκών τροπαίων και των 19 πρωταθλημάτων Ιταλίας.

Επίσης, τη δευτεραθλήτρια Ρωσίας, Ουραλότσκα, την πολύ ισχυρή και ιστορική ομάδα της Ουίπεστ από την Ουγγαρία, καθώς και την κυρίαρχο επί γαλλικού εδάφους τα τελευταία χρόνια, Λιλ Μετροπόλ.

Τα παιχνίδια κρίνονται ως άκρως ενδιαφέροντα και ως εκ τούτου θα προβληθούν τηλεοπτικά από τη Δημόσια Τηλεόραση μέσω του δημοφιλούς Ert Web TV, ενώ εκτενή στιγμιότυπα θα παιχθούν σε πολλές αθλητικές εκπομπές και στο Eurosport. Οι χώρες που εκπροσωπούνται στον όμιλο είναι η Ρωσία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Γαλλία, μέσω των κορυφαίων ομάδων τους.

Capture

Σε αγωνιστικό επίπεδο οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη διοργάνωση και στόχος του Εθνικού Πειραιώς οφείλει να είναι η αποκόμιση εμπειριών με γνώμονα την εξέλιξη του τμήματος τα ερχόμενα έτη. Άλλωστε, η πρόοδος μιας ομάδας που έχει μπει σε σωστές βάσεις αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία όσων εμπλέκονται με αυτήν.

Τέλος, στις 21 Ιανουαρίου ο υπεύθυνος του τμήματος, Δημήτρης Κολοβός, έχει προαναγγείλει την επίσημη παρουσίαση της ομάδας στο «Ράλλειο» Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραιώς, γεγονός που θα πραγματοποιήσει ουσιαστικά την έναρξη της ευρωπαϊκής διοργάνωσης – γιορτής για τον σύλλογο και την ελληνική υδατοσφαίριση που ακμάζει στις πιο δύσκολες, ειδικά για εκείνην, περιόδους.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των αγώνων του Εθνικού Πειραιώς