Αφού έκανες το λάθος να πιες πολύ, πρέπει να το διορθώσεις το επόμενο πρωί.

 • Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις δεν είναι άλλο από την αφυδάτωση. Οπότε πρέπει να εστιάσεις σε αυτό το κομμάτι. Μην δοκιμάσεις να πιεις καφέ γιατί θα αφυδατωθείς ακόμη περισσότερο. Μην πιείς επίσης ούτε χυμό γιατί τα οξέα που θα λάβει το ταλαιπωρημένο στομάχι σου θα κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Το καλύτερο είναι ένα ισοτονικό ποτό. Αν έχεις φυσικά τα κουράγια να πας να αγοράσεις. Αλλιώς προμηθεύσου από πριν!
 • Η μπανάνα είναι το μεγάλο όπλο. Είναι γεμάτη κάλιο και θα σου χαρίσει αμέσως την ενέργεια που χρειάζεσαι. Εναλλακτικά δοκίμασε αχλάδι, που περιέχει πηκτίνη και θα επαναφέρει το στομάχι σου σε μια καλή κατάσταση.
 • Αν δεν είσαι τόσο χάλια το προηγούμενο βράδυ, τότε πάρε ένα παυσίπονο πριν κοιμηθείς. Θα είσαι ήδη ένα βήμα μπροστά!
 • Αν δεν πήρες παυσίπονο την προηγούμενη νύχτα, τότε πρέπει απαραίτητα να φας κάτι την επόμενη για να πάρεις. Προτίμησε κάτι με πολλά λιπαρά, όπως ένα τοστ με 2 φέτες ζαμπόν, μπέικον ακόμη και σκέτο ενώ βοηθά σημαντικά και το γιαούρτι!
 • Τέλος, πρέπει να έχεις κατά νου και τα βότανα. Το δίκταμο είναι σπουδαίο για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. Μπορείς να το πιείς σε αφέψημα ή να το κάνεις κομπρέσα. Θα σε ανακουφίσει αμέσως.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν έχεις… σχέδιο να πιεις να μην οδηγήσεις εσύ και να είσαι προετοιμασμένος για την επόμενη μέρα!

One Response

 1. evoparadise

  και για να ξέρουμε τι μας περιμένει:

  ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ
  0,25-0,40
  α. πρόστιμο 200,00€ , από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.

  0,40-0,60
  β. πρόστιμο 700,00€ και με αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για 90 ημέρες , άνω των 0,40 έως 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου. Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την παρέλευση του τριμήνου, μόνο με την προσκόμιση του αποδεικτικού καταβολής του διοικητικού προστίμου.

  άνω των 0,60
  γ. φυλάκιση τουλάχιστον 2 μηνών, πρόστιμο 1.200,00€ και αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για 180 ημέρες,άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου. Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου, μόνο με την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής του διοικητικού προστίμου.

  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Με την άρνηση πραγματοποίησης του ακλοτέστ, τεκμαίρεται η μέγιστη κατανάλωση αλκοόλ και ακολουθείται διαδικασία αυτοφώρου. Στην περίπτωση που προβάλεται ως δικαιολογία πρόβλημα υγείας, τοτε ακολουθεί άμεση μετάβαση σε νοσοκομείο και πραγματοποίηση του αλκοτέστ εκεί.

  Τώρα το τι σημαίνει όλο αυτό πρακτικά?
  Ενδεικτικά αναφέρω ότι με 2 μπύρες 500ml με 5% αλκοόλ περνάμε άνετα στο 0,25-0,40…