Βρισκόμαστε στην ανατολή του 2015! Είναι αυτές οι στιγμές που κάθεσαι και σκέφτεσαι…”Τι έχω κάνει μέχρι σήμερα; Τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα”;

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ζητάει απαντήσεις, υποσχέσεις και θέλει κάτι νέο, τρέφεται απο την ελπίδα για αλλαγή…

1
Θέλεις να γίνεις κάτι καλύτερο, σκέφτεσαι αν έχεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς! Ζητάς! Και επειδή- σίγουρα- δεν έχεις όλα όσα πιστεύεις οτι χρειάζεσαι τιμωρείς τον εαυτό σου με κακές σκέψεις και δάκρυα… Σταμάτησέ το! Μη σκέφτεσαι αρνητικά και μην παιδεύεσαι επειδή αυτό που έχεις δεν σου φαίνεται ιδανικό.

Μην ξεχνάς οτι πολλές φορές δεν κάνουμε σωστή εκτίμηση των καταστάσεων διότι έχουμε εγκλωβιστεί στην καθημερινότητα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Κάνουμε το λάθος να ζητάμε πάρα πολλά, θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα λες και αυτό που ζούμε είναι το απόλυτο κακό…Δεν είναι!

3

Το να ζητάμε και να περιμένουμε το ακατόρθωτο είναι θεμιτό αλλά την ίδια στιγμή μας κάνει δυστυχισμένους. Οι μεγάλες προσδοκίες μας κάνουν να χάνουμε αυτό που ζούμε τώρα και μας τρομάζουν οτι χάνουμε χρόνο και ζωή.

Μήπως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ξεχάσουμε αυτό που θέλουμε να έρθει και να κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται αυτό που έχουμε; Μήπως αντί να κοιτάξουμε μπροστά, να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν και να εκτιμήσουμε την υγεία, την αγάπη, την φιλία, τα όποια χρήματα έχουμε, την οικογένεια και τις μικρές χαρές που μας προσφέρει η ζωή;

Ακόμα και αυτά, τα πολύ δύσκολα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ή έχουμε αντιμετωπίσει, αυτά που έχουμε πει οτι- τελικώς- ήταν περαστικά ή αν δεν ήταν δεν κατάφεραν να μας ρίξουν και να μας σπάσουν. Η ζωή είναι δύσκολη για αυτό πρέπει να την παίρνουμε με το καλό και να μην σκεφτόμαστε μόνο αυτά που θα θέλαμε ιδανικά να έχουμε αλλά αυτά που έχουμε και τη μάχη που δίνουμε καθημερινά. Αυτή τη μάχη να την κάνουμε πιο εύκολη, πιο διασκεδαστική, πιο πλούσια με χαμόγελο, αγάπη και θετική σκέψη.

t

Ζήσε την ζωή που έχεις μέρα με τη μέρα. Μη σταματάς να δίνεις μάχες και όταν απελπίζεσαι γύρισε και κοίταξε αυτούς που αγαπάς. Πάντοτε υπάρχει κάποιος να σου απλώσει το χέρι και να βρεθεί δίπλα σου! Και αν δεν υπάρχει ψάξε την πίστη που θα σου χαρίσει δύναμη, θα σε κάνει μετά από τα δάκρυα να γεμίσει το πρόσωπό σου με χαμόγελο.

Υπάρχει κάτι καλό, κάτι ωραίο για εσένα… Κάτι που μπορεί να μοιάζει μικρό αλλά έχει τεράστια σημασία. Αυτό να αναζητήσεις.. το μεγαλείο που κάνει τις μικρές και ίσως ασήμαντες στιγμές να είναι σπουδαίες!

Μπορούμε να αναπνέουμε και φέτος και αυτό έχει αξία!