Το πιο εντυπωσιακό σημείο του αντρικού σώματος στα καλύτερά του!

Είσαι καταρχάς τυχερός εσύ και όλοι μας. Γιατί το στήθος είναι το μοναδικό σημείο (περισσότερο και από τα δικέφαλα) που «αρπάζει» αμέσως. Πρόσεξε όμως. Υπάρχει σημαντική διαφορά από ένα φουσκωμένο στήθος και ένα γυμνασμένο στήθος.

Το βασικό είναι να μην παραμελείς να «χτυπήσεις» όλες τις γωνίες. Οπότε η ρουτίνα που ακολουθείς πρέπει να είναι προσαρμοσμένη. Εννοείται πως πρέπει να την αλλάζεις ώστε να μην συνηθίζει ο μυς.

Ενδεικτικά για ένα πλήρες σετ οι ασκήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις:

-Πιέσεις πάγκου

Η μια από τις big three (άρσεις θανάτου και squat οι άλλες δυο) ασκήσεις που πρέπει να κάνεις πάντα. Είναι η βάση που θα χτίσεις το υπόλοιπο σύνολο. Με 4 σετ των 10 επαναλήψεων αν είσαι αρχάριος είναι καλά. Τα χέρια πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων και το κατέβασμα πρέπει να φτάνει μέχρι η μπάρα να ακουμπήσει στο στέρνο. Εισπνέεις στο κατέβασμα, εκπνέεις στο (εκρηκτικό όσο μπορείς) ανέβασμα.

Αν είσαι προχωρημένος, προτίμησε το τελευταίο σετ σου να είναι drop set, δηλαδή όσες μπορείς με πολλά κιλά, κατέβασμα κιλών με επαναλήψεις σε εξάντληση και ακόμη ένα κατέβασμα. Χωρίς διάλειμμα βεβαίως-βεβαίως…

-Πιέσεις με αλτήρες σε επικλινή πάγκο

Είναι η άσκηση που θα «χτυπήσει» ψηλότερα το στήθος. Γενικά είναι άσκηση που παίρνει κιλά, οπότε… χτύπα! Σε κάθε κατέβασμα πρέπει οι αγκώνες να φτάνουν λίγο πιο κάτω από τους ώμους. Με 5 σετ των 8 είσαι κομπλέ!

-Ανοίγματα σε κατακλινή πάγκο

Τώρα πάμε να φτιάξουμε την χαμηλότερη μοίρα του στήθους, αυτή που κάνει το «κόψιμο». Γενικά τα ανοίγματα με αλτήρες δεν είναι άσκηση για πολλά κιλά γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Σε κάθε κλείσιμο που κάνεις, επικεντρώσου στο ζούληγμα του στήθους. Πολλοί γενικά τον κατακλινή πάγκο τον σνομπάρουν, αλλά πίστεψέ με αυτό φαίνεται όταν βγάλουν την μπλούζα…

-Pull Over με αλτήρα

Πάρε έναν βαρύ αλτήρα και ξάπλωσε σε ένα πάγκο. Η άσκηση λέει απλά πως με τα δυο χέρια πρέπει να κατεβάσεις τον αλτήρα πίσω από το κεφάλι και να τον επαναφέρεις στο ύψος του στήθους. Εξαιρετική άσκηση για το σχήμα του στήθους…

-Finisher

Η τελευταία άσκηση για την λεπτομέρεια. Πάλι με έναν βαρύ αλτήρα σε πάγκο, στο ύψος του στήθους με τα χέρια τεντωμένα. Χαμήλωσε τον αλτήρα προς την μέση του στήθους και μετά ξανά το ίδιο. Super άσκηση για τελείωμα και «γεμίζει» το μέσον του στήθους.