Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τον κόσμο που επισκέφθηκε τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Στις 5.30πμ, ώρα που άνοιξαν οι πόρτες του κεντρικότερου σταθμού του Μετρό της Αθήνας, ξεκίνησε και επίσημα μια μοναδική στα χρονικά της χώρας μας έκθεση κοστουμιών, με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες της ταινίας «Παν», την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

007_PAN

Το επιβατικό, και όχι μόνο, κοινό της πόλης έχει από σήμερα μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει στην Χώρα του Ποτέ και τον μαγικό κόσμο του Πίτερ Παν, και να δει από κοντά τα αυθεντικά κοστούμια των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων της ταινίας, Πίτερ Παν, Μαυρογένη, Τάιγκερ Λίλι και Χουκ, σε ένα μοναδικής αισθητικής display, το οποίο συνδυάζει με εντυπωσιακό τρόπο τα πολύχρωμα στοιχεία της ταινίας του Τζο Ράιτ, και τα εντυπωσιακά κοστούμια της ενδυματολόγου της ταινίας, Ζακλίν Ντουράν.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του project ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο MiLo, το οποίο διαμόρφωσε μια προθήκη, με έντονη την παρουσία της αισθητικής του κόσμου του Πίτερ Παν, διατηρώντας όμως σε πρωταγωνιστική θέση τα ίδια τα κοστούμια της ταινίας.

003_PAN

Η μοναδική έκθεση των κοστουμιών του «Παν» στην Αθήνα είναι μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας της ταινίας. Οι δημιουργίες της ενδυματολόγου Ζακλίν Ντουράν για τους χαρακτήρες της ταινίας, Πίτερ Παν (Λιβάι Μίλερ), Μαυρογένη (Χιου Τζάκμαν), Τάιγκερ Λίλι (Ρούνι Μάρα) και Χουκ (Γκάρετ Χέντλαντ) παρουσιάζονται σε ταυτόχρονες εκθέσεις και events, σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μαδρίτη, η Πόλη του Μεξικού, η Πράγα, το Ντουμπάι και βέβαια η Αθήνα.

030_PAN

Η έκθεση των μοναδικών, αυθεντικών κοστουμιών της ταινίας «Παν» θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Η ταινία «Παν» («Pan») κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Οκτωβρίου από την Tanweer, σε 2D, 3D και μεταγλωττισμένη.