Μήπως το παρακάνεις και εσύ;

Καλό είναι να προσέχουμε την υγεία μας, υιοθετώντας συγκεκριμένες συνήθειες, ωστόσο αν το παρακάνουμε τα αποτελέσματα θα είναι αντιστρόφως ανάλογα.

Προσοχή λοιπόν και διάβασε ποιες υγιεινές συνήθειες μπορούν να γίνουν βλαβερές άμεσα…

-Το κόκκινο κρασί

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα κάνει καλό στην καρδιά. Αυτό το ξέρουμε από τους… παππούδες μας! Μια έρευνα του American Journal of Cardiology έδειξε πως ίσως τα πράγματα να μην είναι ακριβώς έτσι. Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την πίεση αλλά και το βάρος, όπως και τις πιθανότητες εμφράγματος.

-Οι μπάρες δημητριακών                    

Ένα σνακ που θεωρούμε πολύ υγιεινό ωστόσο μπορεί να έχει και αυτό αντίθετα αποτελέσματα. Έτσι αναφέρει τουλάχιστον η έρευνα του Journal of Marketing and Research, όπου έδειξε πως όσοι κατανάλωναν μπάρες δημητριακών αντί ενός άλλου υγιεινού σνακ είχαν πρόβλημα να μειώσουν το βάρος τους.

-Το σεξ

Μην πανικοβάλεστε! Το σεξ απλά δεν είναι το μυστικό για μια υγιή σχέση όπως αναφέρει η έρευνα του Social Psychology σε 25 χιλιάδες Αμερικανούς. Οι έρευνες έδειξαν πως το σεξ αυξάνει μεν την χαρά ωστόσο δεν παίζει κανένα ρόλο στο αν ένα ζευγάρι θα είναι ευτυχισμένο στην σχέση του.

-Οι βιταμίνες

Αυτό το συγκεκριμένο είναι ένα θέμα που έχει διχάσει τους διατροφολόγους, οπότε σας το αναφέρουμε και εμείς. Οι επιστήμονες επιμένουν πως η χρήση τους μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα στην υγεία. Το καλύτερο θα ήταν αν παίρνετε μια βιταμίνη να επιμείνετε σε αυτήν και να μην αλλάζετε καν εταιρεία!

-Το πλύσιμο των δοντιών

Όχι, δεν εννοούμε να μην πλένετε τα δόντια σας. Οι επιστήμονες εννοούν πως δεν θα πρέπει να πλένεται τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα καθώς θα προκληθεί σημαντική βλάβη στο σμάλτο των δοντιών. Επίσης η χρήση μιας σκληρής βούρτσας μπορεί να προκαλέσει φθορά στα ούλα, οπότε με προσοχή και σύνεση το πλύσιμο.