Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής, από την Hollywood Entertainment και την Πρεσβεία της Δανίας στην Ελλάδα, η πρεμιέρα της υποψήφιας για το Όσκαρ 2013 Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Ο Έρωτας της Βασίλισσας» (A Royal Affair). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κύριος Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο Γενικός Διευθυντής του OTE TV, κύριος Γιώργος Γαμπρίτσος, η Γενική Διευθύντρια Προγράμματος του MTV Greece, κυρία Άλκηστις Μαραγκουδάκη και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Πριν την έναρξη της προβολής, ο κύριος Κωνσταντίνος Πιπέρας της Hollywood Entertainment καλωσόρισε το κοινό, προλογίζοντας την ταινία που θα κυκλοφορήσει από 21 Φεβρουαρίου και στις αίθουσες. Τον λόγο πήρε η κυρία Μέττε Κνούτσεν, Πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα που κάλεσε στη σκηνή με την σειρά της την ελληνίδα από τη Μυτιλήνη μητέρα του σκηνοθέτη, κυρία Λίμπυ Τατά Αρσέλ, αναγνωρισμένη λέκτορα ψυχολογίας στη Δανία και ομότιμη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η ζωντανή σύνδεση που ακολούθησε με τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη από τη Μυτιλήνη, Νικολάι Αρσέλ, από το Λος Άντζελες όπου βρίσκεται για την βραδιά των Όσκαρ την Κυριακή. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ συναρπαστικό Q & A και συζήτηση με το κοινό, μέσω Skype, που γίνεται για πρώτη φορά σε πρεμιέρα κινηματογραφικής πρεμιέρας.

IMG_00244

«Ο Έρωτας της Βασίλισσας» μια παραγωγή της Zentropa Entertainment και του Lars Von Trier, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βερολίνου 2012, όπου και απέσπασε δύο βραβεία, του καλύτερου ηθοποιού για τον Μικέλ Μπόε Φόλσγκαρντ και του καλύτερου σεναρίου για τους σεναριογράφους Νικολάι Αρσέλ και Ράσμους Χέιστερμπεργκ. Έκτοτε, η ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων στην Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία και Γαλλία. Η ταινία που εκτός από υποψήφια για Όσκαρ, απέσπασε υποψηφιότητα και για τη Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία, μιλάει για μία νεαρή βασίλισσα, στη Δανία του 18ου αιώνα, που είναι παντρεμένη με έναν ψυχικά διαταραγμένο βασιλιά, και που θα ερωτευτεί κρυφά τον γιατρό της αυλής και μαζί ξεκινούν μια επανάσταση που θα αλλάξει για πάντα ένα ολόκληρο έθνος… Να θυμίσουμε πως Αρσέλ και Χέιστερμπεργκ συνεργάζονται εδώ και 10 συνεχή έτη, γράφοντας μαζί το σενάριο πολλών ταινιών, μεταξύ των οποίων και το διάσημο πια από το αμερικάνικο ριμέικ με τον Ντάνιελ Κρεγκ «Το κορίτσι με το τατουάζ».

Φωτο 1 – Από αριστερά προς τα δεξιά: Η Πρέσβειρα της Δανίας, Mette Knudsen, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κύριος Χριστόφορος Καπαρουνάκης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, και οι Τζωρτζίνα Φρίμα και Κωνσταντίνος Πιπέρας από την Hollywood Entertainment.

Φωτο 2 – Ο Νικολάι Αρσέλ μέσω Skype…

http://www.youtube.com/watch?v=1u6f-T-LvmA