Το κόστος διαβίωσης ανεβαίνει διαρκώς μέρα με τη μέρα, ένα ζήτημα που αφορά δισεκατομμύρια ανθρώπους. Για κάποιους βέβαια είναι πιο  τσουχτερό αφού τυχαίνει να μένουν στις πλέον ακριβές πόλεις του κόσμου. Η UBS έκανε την ετήσια ανάλυσή της για το ποιες είναι οι πόλεις του πλανήτη που για να καταφέρεις να επιβιώσεις πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και τα αποτελέσματα που έβγαλε μπορεί να πει κανείς πως είναι κατά ένα μέρος αναμενόμενα.
Εάν αναρωτιέστε για την Αθήνα αυτή βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας με τις 71 πόλεις, με το Κίεβο της Ουκρανίας και την Σόφια της Βουλγαρίας να καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις. Δείτε παρακάτω τις πρώτες 15.

1. Νέα Yόρκη
2. Ζυρίχη
3. Γενεύη
4. Όσλο
5. Λονδίνο
6. Χονγκ Κονγκ
7. Σικάγο
8. Κοπενχάγη
9. Σίδνευ
10. Tόκιo
11. Μαϊάμι
12. Όκλαντ
13. Λος Άντζελες
14. Λουξεμβούργο
15. Ντουμπάι

Η έρευνα δούλεψε επάνω σε πολλά οικονομικά στοιχεία τα οποία διασταύρωσε για να βγάλει τα αποτέλεσματα και σύμφωνα με αυτά είναι χαρακτηριστικό πως στην Νέα Υόρκη κάποιος πρέπει να δουλέψει 11 λεπτά για να καταφέρει με το μισθό του να αγοράσει ένα Big Mac και 24 ώρες για να αγοράσει ένα iPhone 6. Στην Αθήνα τα αντίστοιχα νούμερα είναι 26 και 98.
Πηγή: UBS.com.