Η πολυγαμία μπορεί να μην είναι κοινωνικά αποδεκτή σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν όμως περιοχές όπου ένας άντρας μπορεί να ζει την ζωή του με πολλές γυναίκες και περισσότερα παιδιά.

Στη Μέση Ανατολή –για παράδειγμα- η επιλογή των πολλών συζύγων δεν είναι κάτι μεμπτό αλλά αποτελεί πραγματικότητα.

Οι άντρες έχουν την επιλογή να παντρευτούν μέχρι και τέσσερις γυναίκες με την προυπόθεση πως έχουν τη δυνατότητα να τις συντηρήσουν οικονομικά και να τους παρέχουν συανισθηματική «κάλθψη». Αν έχεις λεφτά και μεγάλη καρδιά τότε μπορείς να τα ζήσεις όλα στο maximum.

Δυστυχώς για αυτούς τους άντρες – μία νέα έρευνα- υποστηρίζει πως η πολυγαμία κάνει κακό στην υγεία και μπορεί να έχει «κακά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο Amin Daoulah, από τη Σουηδική Αραβία όσες περισσότερες γυναίκες παντρεύεται ένας άντρας τόσες παθήσεις της καρδιάς έχει την «ευκαιρία» να αντιμετωπίσει.

Αυτό γιατί οι αρτηρίες φράζουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα (η στεφανιαία νόσος θερίζει)

Και αυτό γιατί το sex με πολλές γυναίκες- πως να τις ικανοποιήσεις όλες; – έχει σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά. Τα παιδιά φέρνουν άγχος, η προσπάθεια να τις ικανοποιήσεις όλες, μαζί και τα ανήλικα, ενισχύει την πίεση και πολύ σύντομα ο σούπερ μπαμπάς και σύζυγος έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο βάρος.

Σε μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 687 άντρες ηλικίας 59 ετών και άνω βγήκε το συμπέρασμα πως είχαν  4.6 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς.

Το πιο σημαντικό είναι πως όσες περισσότερες γυναίκες, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να βρεθεί ο άντρας στα πατώματα.

Οπότε την επόμενη φορά που ο σύντροφός σας θα αρχίσει να ξενοκοιτάζει πείτε του – πριν τον πετάξετε έξω- πως η πολυγαμία σκοτώνει και το πολύ sex μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει.

Άσχετο; Όχι!