Αν το βάρος σου αυξάνεται συνέχεια χωρίς λόγο και εσύ απορείς πίστεψε με μάλλον υπάρχει εξήγηση. Για την ακρίβεια στο παρακάτω άρθρο θα βρεις πέντε πιθανές εξηγήσεις για την ανοδική πορεία της ζυγαριάς αλλά και πως να τις αποτρέψετε.

1. Πάρα πολλά Happy Hours

Το καλό με τα Happy Hours είναι ότι κερδίζεις έξτρα ποτά και κάθεσαι και απολαμβάνεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου παρέα με τις κολλητές. Το κακό είναι η αύξηση βάρους. Αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα, κρασί αλλά και τα οινοπνευματώδη ενεργοποιούν το σύστημα του εγκεφάλου και αυξάνουν τον πόθο για υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά αλλά και υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα.

2. Έλλειψη Ύπνου

Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο θα σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις και αρκετά πεινασμένη. Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η στέρηση ύπνου αυξάνει τις ορμόνες της πείνας. Τα καλά νέα είναι πως όσο περισσότερο κοιμάσαι τόσο περισσότερο απωθείς τα ανθυγιεινά τρόφιμα.

3. Η τηλεόραση

Η παρακολούθηση τηλεόρασης διεγείρει την όρεξη για αυξάνει την επιθυμία για υψηλές θερμιδικές απολαύσεις. Εν τω μεταξύ το φαγητό όταν παρακολουθείτε τηλεόραση οδηγεί σε υπερκατανάλωση. Η μείωση των ωρών όπου παρακολουθείς τηλεόραση μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους.

4. Η απόσπαση προσοχής

Μεταξύ των γραπτών μηνυμάτων, των ατελείωτων tweets και του facebook τυχαίνει να τρως άσκοπα. Εκτός από το ότι αν κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες ταυτόχρονα αποσπάται η προσοχή σου. Είναι προτιμότερο αν κάνεις κάποιο διάλειμμα στη δουλειά να απομακρυνθείς από τον υπολογιστή ή αν είσαι στο σπίτι να φας κανονικά στο τραπέζι. Έτσι χωρίς να το καταλάβεις το αίσθημα κορεσμού θα έρθει νωρίτερα χωρίς να λάβεις έξτρα θερμίδες.

5. Τρως έξω πάνω από μια φορά την εβδομάδα

Για κάθε φορά που τρως έξω καταναλώνεις κατά μέσο όρο περίπου 200 θερμίδες περισσότερες από εκείνες που θα έτρωγες αν ήσουν στο σπίτι. Τα λιπαρά είναι περισσότερα ενώ οι μερίδες των προϊόντων είναι μικρότερες. Αν για παράδειγμα βγεις 3 φορές την εβδομάδα έξω θα καταναλώσεις 600 επιπλέον θερμίδες δηλαδή 31.200 έξτρα θερμίδες σε ένα χρόνο όπου ισοδυναμεί με 9 κιλά.