Η 11η Μαρτίου 2013 ήταν μια ιστορική μέρα καθώς ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής της απόφασης για την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης καλλυντικών προϊόντων που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Μια μέρα ορόσημο για την ιστορία της The Body Shop καθώς δικαίωσε τους αγώνες ετών για την υπεράσπιση της ενάντια στα πειράματα σε ζώα.

Ο αγώνας όμως δεν σταματά εδώ. Η Cruelty Free International ενώνει δυνάμεις με τη The Body Shop για δεύτερη συνεχή χρονιά και μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα στην Ευρώπη ζητά την παγκόσμια απαγόρευση μέσω της εκστρατείας «Καλλυντικά χωρίς βαναυσότητα».

Έτσι, η εκστρατεία για την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, θα ξεκινήσει στις 29 Απριλίου και θα διαρκέσει ως τις 25 Μαΐου σε όλα τα καταστήματα της The Body Shop ως μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας της Cruelty Free International για «Καλλυντικά χωρίς βαναυσότητα». H Cruelty Free International, είναι μία παγκόσμια οργάνωση με στόχο τον τερματισμό της χρήσης των ζώων για τη δοκιμή καλλυντικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Στο  πλαίσιο της έναρξης της εκστρατείας, την Τρίτη 30 Απριλίου στις 11:00 με 14.00 διοργανώνεται μια εκδήλωση στο κατάστημα της The Body Shop στην Ερμού (Ερμού 10 & Βουλής) για να μεταφερθεί το μήνυμα «ΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ», ενημερώνοντας πελάτες και περαστικούς, και συγκεντρώνοντας υπογραφές για την παγκόσμια απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα.

Εκατομμύρια πελάτες της The Body Shop μέσω από το δίκτυο καταστημάτων της, σε 66 χώρες ανά τον κόσμο, θα μπορούν να υποστηρίξουν τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη εκστρατεία που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα με σκοπό την παγκόσμια απαγόρευση της χρήσης ζώων σε δοκιμές καλλυντικών. Εκτός από τη συνεργασία με περισσότερους από 275 εκατομμύρια ανθρώπους που επισκέπτονται τα καταστήματα της The Body Shop ετησίως, η Cruelty Free International θα συνδεθεί και με τους δικτυακούς τόπους της The Body Shop, που φιλοξενούν επίσης εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Η αίτηση της Cruelty Free International θα διατίθεται σε όλα τα καταστήματα της The Body Shop στην Ελλάδα από τις 29/4/2013 έως τις 25/5/2013, αλλά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.crueltyfreeinternational.org.

Μπορεί να κατακτήθηκε μια μάχη ενάντια στη βαναυσότητα των ζώων με την εφαρμογή της απαγόρευσης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά πρέπει να κερδηθεί ο πόλεμος και να σταματήσουν τα πειράματα στα ζώα για καλλυντικούς σκοπούς σε όλο τον πλανήτη.