Ο Ameer Mehtr αναζήτησε ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τον πόλεμο στη Συρία, κολυμπώντας για επτά ώρες μέχρι να φτάσει στην χώρα μας!

Η περιπέτεια του Ameer ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες, μετά την επέλαση των τζιχαντιστών στην Συρία. Ο Ameer αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του για να βρει την δική του Γη της Επαγγελίας στην Ευρώπη. Τα χρήματα όμως που είχε στις τσέπες του όταν εγκατέλειψε την Δαμασκό  δεν έφταναν να του εξασφαλίσουν το όνειρο.

UNILADs Syrian Refugee Swims For Seven Hours To Start New Life In Europe image

Τότε ο ήρωας της ιστορίας μας συνειδητοποίησε πως το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να φτάσει στην Τουρκία και στη συνέχεια να… κολυμπήσει μέχρι την Ελλάδα. Προετοιμάστηκε για τον σκοπό του στην Βηρυτό, όπου έκανε ώρες προπόνηση με έναν φίλο του.

Η στιγμή που ονειρευόταν ο Ameer έφτασε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Περνώντας λαθραία τα σύνορα της Τουρκία και τρέχοντας για ώρες ώστε να ξεφύγει από την Αστυνομία, έφτασε στην πόλη Guzelcamli. Απέναντι από τα ελληνικά σύνορα.

UNILADs Syrian Refugee Swims For Seven Hours To Start New Life In Europe image

Ο Mehtr ξεκίνησε την περιπέτειά του βράδυ. Ξεκίνησε να κολυμπάει. Δεν τον ένοιαζε αν θα τα κατάφερνε, καθώς δεν είχε άλλη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μαζί του μια πλαστική σακούλα, δεμένη στον καρπό του, με προσωπικά αντικείμενα.

Κόντρα σε κάθε πιθανότητα ο Σύρος μετανάστης έφτασε στην Σάμο. Είχε καταφέρει το ακατόρθωτο. Περπάτησε άλλα 15 χιλιόμετρα για το κέντρο υποδοχής μεταναστών και δηλώθηκε σαν πρόσφυγας.

«Κάθε δευτερόλεπτο σκεφτόμουν πως θα πεθάνω. Αλλά συνέχιζα. Κοιτούσα τα βράχια στον ορίζοντα και σκεφτόμουν: Εκεί είναι το μέλλον μου. Δεν είμαι ο μοναδικός που κολύμπησε. Πολλοί το έκαναν. Άλλοι δεν τα κατάφεραν όμως…», δήλωσε στους Sunday Times ο Ameer.

Ένστικτο αυτοσυντήρησης ή ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, κράτησαν τον Ameer ζωντανό; Άλλωστε μετά την περιπέτειά του και την φρίκη του πολέμου, δεν έχει και πολλά να τον τρομάζουν πια…

UNILADs Syrian Refugee Swims For Seven Hours To Start New Life In Europe image