Η ευτυχία είναι επιλογή, και οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν την επιλογή να είναι ευτυχισμένοι, καθημερινά! Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προκλήσεις, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι αλλά και πάλι ξεπερνούν τα πάντα με χαμόγελο.
Δεν χρειάζεται να σας πω ότι στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα, και συχνά θα υπάρξουν και άσχημες στιγμές αλλά αυτό που θα σας πω είναι πως κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών οι χαρούμενοι άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν ευτυχισμένοι. Και ναι έχουν μυστικά γι αυτό και δεν θα τα μαθαίνατε ποτέ αν δεν φτάνατε μέχρι εδώ.

1. Δεν είναι ευτυχισμένοι όλη την ώρα.

Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν είναι ευτυχισμένος όλη την ώρα. Προσπαθεί όμως με χαμόγελο να ξεπεράσει την οποιαδήποτε θλίψη ή δυσκολία του παρουσιαστεί.

2. Έχουν μάθει να λένε «όχι».

Ακούγεται παράξενο, αλλά το «όχι» δεν λέγεται εύκολα από μερικούς ανθρώπους. Ειδικά αν είστε ο τύπος που αγαπά να κάνει τους άλλους ευτυχισμένους. Ωστόσο, οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν τόσο δυναμισμό και καταφέρνουν να λένε όχι χωρίς παρόλα αυτά να πληγώνουν.

3. Δεν είχαν εύκολη ζωή.

Όχι ,ο πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος δε θα σας πει ότι όλα ήταν τέλεια στη ζωή του. Μπορούν να έχουν πληγωθεί πολλές φορές, αλλά κάθε φορά στέκονται στα πόδια τους και αυτό γιατί έχουν την άρνηση του να μείνουν κάτω!

4. Αγαπούν τους ατέλειες.

Έχουν έρθει σε συμφωνία με το ποιοι είναι και έχουν αποδεχθεί αδυναμίες τους, και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο. Καταλαβαίνουν δεν υπάρχει η τελειότητα και όχι μόνο έχουν σταματήσει να τη κυνηγούν αλλά έχουν ανακαλύψει ότι οι ατέλειες είναι εξίσου σούπερ.

5. Μπορούν να αποφύγουν το άγχος στη ζωή τους.

Είτε είναι μέσω του διαλογισμού, είτε μέσα από μια δημιουργική διέξοδο, οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι αποφεύγουν τις υπερβολικά αγχωτικές καταστάσεις ώστε να τις ξεπερνούν πιο γρήγορα. Επικεντρώνονται σε διαφορετικά πράγματα που έχουν σημασία πέρα από το στρες

6. Δεν έχουν χάσει το παιδί μέσα τους.

Είναι τα παιδιά στην καρδιά! Ζουν, γελούν και αγαπούν με αυτόν τον παιχνιδιάρικο τρόπο τον παιδιών, απαλλαγμένοι από το σκληρό κόσμο. Είναι αυτή η προσέγγιση της ζωής που τους κρατά δημιουργικούς και ας το παραδεχτούμε τους κάνει διασκεδαστικούς.