Η σκηνή γνωστή: Έχεις επιστρέψει από το γραφείο και παρακολουθείς το δελτίο ειδήσεων. Δεν χρειάζονται παραπάνω από δύο λεπτά για να συνειδητοποιήσεις πόσοι άνθρωποι γύρω σου έχουν ανάγκη από βοήθεια καθώς οι κοινωνικές υπηρεσίες καταρρέουν ενώ η ανεργία αυξάνεται. Μια σκέψη περνά όλο και πιο συχνά από το μυαλό σου «Πως θα μπορούσα να βοηθήσω;».

Δεν είναι δύσκολο να βρεις ένα φορέα να προσφέρεις την επικουρία σου (είναι τόσες πολλές οι ανάγκες των συνανθρώπων μας άλλωστε) αλλά πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η προσφορά σου θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της;

Από την άλλη πλευρά, δεν είσαι σε θέση να παρέχεις κάποιο αγαθό αλλά μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Από που να ξεκινήσεις την έρευνα;

Αυτό το κενό, αυτό το κομμάτι του παζλ ήρθε να συμπληρώσει η ομάδα του Μοιράζομαι.

Το Μοιράζομαι γεννήθηκε το 2013 και βασίζεται στην προσφορά χωρίς μεσάζοντες, με διαφάνεια, απευθείας στον ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας φέρνει κοντά όποιον έχει κάποια ανάγκη με αυτόν που θέλει και μπορεί να την καλύψει. Στο moirazomai.gr συγκεντρώνονται, καταγράφονται και κατόπιν ελέγχου δημοσιεύονται οι ανάγκες φιλανθρωπικών οργανώσεων αλλά και ιδιωτών.

Η προσφορά μέσω του Μοιράζομαι βασίζεται όχι μόνο στην υλική βοήθεια, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών και εθελοντισμού. Η βοήθεια όλων, ανεξαρτήτως είδους ή αξίας, είναι πολύτιμη! Μπορεί κάποιος να μοιραστεί υλικά όπως φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία αλλά και υπηρεσίες όπως ιατρικές εξετάσεις, μαθήματα, ψυχολογική υποστήριξη, ακόμα και μία αγκαλιά που κάποιος έχει ανάγκη.

Το Μοιράζομαι δεν είναι μια ιδέα που έμεινε στα χαρτιά. Για το λόγου το αληθές παρόλο που ο συγκεκριμένος μη κυβερνητικός οργανισμός μετρά μόλις 2 μήνες ζωής έχει ήδη γίνει σημαντικό έργο. Ιδού μερικά παραδείγματα:

– 17 Δεκεμβρίου 2013

Το Υπνωτήριο των Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο φιλοξενεί 50-60 άτομα κάθε βράδυ, είχε ανάγκη από πλαστικά ποτήρια και το οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι», που φιλοξενεί 52 άτομα με βαριά νοητική και κινητική υστέρηση, από καθαριστικά. Μέλος του Μοιράζομαι προσέφερε 6.500 πλαστικά ποτήρια στους Γιατρούς του Κόσμου και χορήγησε εννέα 15λιτρα απορρυπαντικά στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι».

– 23 Δεκεμβρίου 2013
Ένας καρκινοπαθής συνάνθρωπος μας είχε ανάγκη από μπουκάλες αίμα. Εκτός από τους συγγενείς και φίλους του, μέλη του Μοιράζομαι έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά και προώθησαν και γνωστοποίησαν την ανάγκη. Με μεγάλη μας χαρά, η απαιτούμενη ποσότητα συμπληρώθηκε και δόθηκε δώρο ζωής στον συνάνθρωπο μας.

– 20 Ιανουαρίου 2014

Η ιστορία μίας πολύτεκνης οικογένειας στη Δράμα μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Η 17χρονη κόρη, ένα από τα έξι παιδιά της οικογένειας, είχε να βγει από το σπίτι 2 ½ ολόκληρα χρόνια καθώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να αντικατασταθεί το αναπηρικό αμαξίδιο της που είχε χαλάσει. Η μητέρα δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα της όταν της ανακοινώσαμε ότι το αμαξίδιο ταξιδεύει ήδη για την μακρινή Δράμα, προσφορά ενός μέλους του Μοιράζομαι.

Επισκεφθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μοιράζομαι και πραγματοποιήστε όσα περνούν από το μυαλό σας καθημερινά.sharing-is-caring

Θυμηθείτε πως ακόμα και η πιο μικρή πράξη θα σημαίνει κάτι για κάποιον!