Λένε πως όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου λατρεύουν το φαγητό. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να είσαι Ταύρος για να εκτιμήσεις το καλό φαγητό ή τουλάχιστον να είσαι δεκτικός σε νέες δοκιμές. Γι αυτό και σου παρουσιάζουμε τα πιο γνωστά και περίεργα μουσεία φαγητού. Σε περίπτωση που οργανώνεις κάποιο ταξίδι σε μια από τις παρακάτω χώρες μη ξεχάσεις να τα επισκεφθείς.

Λατρεύεις τις τηγανητές πατάτες;Τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το μουσείο Τηγανιτής Πατάτας στο Βέλγιο. Το μουσείο βρίσκεται σε ένα κτίριο το οποίο έχει χτιστεί το 1399 και μπορείς να θαυμάσεις τις πρώτες τηγανητές πατάτες όπου ανακαλύφθηκαν στο Περού πριν από 10.000 περίπου χρόνια. Και επειδή η αγαπημένη σου συνήθεια δε θα σε αφήσει ποτέ νηστική, στο χώρο υπάρχει ειδικό κομμάτι για δοκιμές.

11

 

Κέτσαπ ή μουστάρδα; Αν επέλεξες το δεύτερο τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το Μουσείο Μουστάρδας στην Αγγλία. Η Colman’s για πάνω από 200 χρόνια φτιάχνει μουστάρδες ποιότητας και πλέον το συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει δημοφιλές αλλά και και αγαπημένο αξιοθέατο της πόλης. Μπορείς παράλληλα να αγοράσεις πακέτα δώρων, πετσέτες, αναμνηστικά και φυσικά μουστάρδες.

 

1

Έχω πολλούς φίλους που δεν τους αρέσουν τα τυριά αλλά πραγματικά αξίζει να επισκεφθείς το Dutch Cheese Museum της Ολλανδίας.  Gouda, Edam, Leerdammer, Leyden, Maaslander, Maasdam καθώς και ένα σωρό άλλα τυριά είναι μόνο λίγα από εκείνα που θα μάθεις για την ιστορία παρασκευής τους αλλά και τον τρόπο χρήσης κάθε εργαλείου για το τυρί. Γιατί αν το κάνεις πρέπει να το κάνεις σωστά.

cheese_1

Μήπως έχεις κανονίσει με τους φίλους σου να μαγειρέψεις και ξαφνικά σου καίγεται το φαγητό; Τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς το μουσείο Καμμένου Φαγητού στη Μασσαχουσέτη. Η ιστορία του μουσείου ξεκίνησε όταν η ιδιοκτήτρια έκαψε μια μηλόπιτα. Χρόνια μετά το μουσείο εμπλουτίζεται συνεχώς αλλά πάντα στη καρδιά όλων μένει χαραγμένη μια κατάμαυρη γλυκοπατάτα.

lasagna-fullsize