Είναι να απορεί κανείς πως αυτή η τεράστια επιτυχία, η ρομαντική κομεντί με τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία του σινεμά (368 εκατομμύρια έσοδα με budget μόλις 5!) έκανε 12 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη. Κι όμως η ώρα του My Big Fat Greek Wedding 2 έφτασε, με όλο το απίθανο σόι των Πορτοκάλος να συνεχίζει να κάνει δύσκολη την ζωή της Τούλας και του Ian, αλλά και της έφηβης πια κόρης τους.
Η Nia Vardalos εννοείται πως έχει γράψει και αυτό το σενάριο και πως επιστρέφει στο ρόλο της, όπως και ο “σύζυγος John Corbett. Οι Rita Wilson και Tom Hanks, το διάσημο ζευγάρι που είναι σίγουρο πως δεν μετάνιωσε ποτέ το “ΟΚ” που έδωσαν στην Vardalos για να στήσει το πρώτο φιλμ, αναλαμβάνουν και πάλι την παραγωγή. Μόνο ο σκηνοθέτης έχει αλλάξει αυτή τη φορά, με τον Kirk Jones (Nanny McPhee, Waking Ned Devine) να κάθεται πίσω από την κάμερα. 
Το My Big Fat Greek Wedding υπήρξε το 2003 ένα φαινόμενο επιτυχίας. Το κωμικό ένστικτο της Vardalos και του σεναρίου της (ανέβηκε πρώτα σε θεατρικές παραστάσεις στο Λος Άντζελες όπου και έκανε θραύση) έφτασε την κατάλληλη στιγμή για να δώσει μία νέα πινελιά στο rom com είδος, αλλά και να κάνει όλους τους ελληνόφωνες να αναγνωρίσουν κάπου εκεί ανάμεσα στις γραμμές του σεναρίου τον εαυτό τους. Με όλη φυσικά την Χολιγουντιανή υπερβολή.
Να θυμίσουμε πως το 2003 είχε προβληθεί από το CBS η τηλεοπτική σειρά My Big Fat Greek Life αλλά τα νούμερα δεν είχαν πάει τόσο καλά. Μένει να δούμε τώρα πως θα τα καταφέρει το sequel που θα προβληθεί στις 25 Μαρτίου του 2016.