Μέσα σε 4 μέρες περισσότεροι από 300 παραγωγούς έδειξαν τα 2000 προιόντα τους σε τουλάχιστον 60.000 επισκέπτες. Και αν σας εντυπωσίασαν οι παραπάνω αριθμοί να σε ενημερώσουμε πως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά. Χρυσός Χορηγός της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν η διεθνώς πολυβραβευμένη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, ενώ χορηγός εκπαίδευσης ήταν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Capture

Η μεγαλύτερη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 01/02, υποδεχόμενη σημαντικούς εκπροσώπους από την πολιτική σκηνή της χώρας, χιλιάδες λάτρεις των ποιοτικών και ντόπιων προϊόντων,  καθώς κι επώνυμους μεταξύ των οποίων η Ελένη Μενεγάκη, ο Ματέο Παντζόπουλος, η Νάντια Μπουλέ, ο Βαγγέλης Περρής, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Στέλιος Διονυσίου.

Capture

Η τιμώμενη περιφέρεια φέτος ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, η οποία βραβεύτηκε στα εγκαίνια για την συνεισφορά της στη διεθνή ανάδειξη της νησιώτικης γαστρονομίας, με την τιμητική πλακέτα να παραλαμβάνει ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες τις ΕΞΠΟΤΡΟΦ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, σε συνδυασμό με παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης.

 

Ο διοργανωτής της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, κ. Κωστής Μοσχονάς δήλωσε: «Η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει να αποτυπώσει το δικό της στίγμα στο χώρο των εκθέσεων και να αποκτήσει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Έχοντας ως αποκλειστικό αντικείμενο και επίκεντρο την ελληνική επιχειρηματικότητα, προβάλλει και φιλοξενεί αποκλειστικά Έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα τους από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο αποκλειστικός μας στόχος και για τα επόμενα χρόνια!»

Capture

Για πρώτη φορά στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάστηκαν οι ενότητες «Bio Corner», που περιλάμβανε εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, καθώς και η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, μια ενότητα γευσιγνωσίας και pairing με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας.

Capture

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχώρισε η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ όπως ο Κώστας Μπουγιούρης και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων, ετοίμαζαν και τις τέσσερις μέρες γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα στο «Πίνουμε Ελλάδα- DrinkMezze» με τον Κώστα Μπάση και την έμπειρη ομάδα του, δημιουργούσαν cocktail με βάση ελληνικά παραδοσιακά ποτά, κάνοντας ένα εναλλακτικό pairing με τις γεύσεις του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Εκατοντάδες εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους στο πλαίσιο των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ».

Με την ενεργή παρουσία τους τίμησαν την έκθεση και άλλοι καταξιωμένοι σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Διονύσης Αλερτάς, ο Γιάννης Μπαξεβάνης καθώς και ο Χρήστος Βέργαδος, που δημιούργησαν ειδικά για το κοινό εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.